O stradă, două părţi, o singură denumire

O stradă, două părţi, o singură denumire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce oamenii de seamă ai urbei nu dau nume de străzi sau dau degeaba, că tot nu se pun în aplicare hotărârile Consiliului Local, aşa cum s-a întâmplat de pildă cu Strada Paul Păltănea, o mulţime de străzi şi străduţe au moştenit, fără a trezi ambiţia edililor unui oraş modern, nume tâmpite sau anoste, cum ar fi Fundătura cuielor, strada Frunzei etc.

Cazul despre care vă vorbim acum ne arată însă chiar o… economie de nume de toată frumuseţea! Astfel, practic două străzi poartă acelaşi nume, un nume care nu le spune mare lucru gălăţenilor: Strada Roşiori.

Respectiva arteră, curăţică, luminoasă, frumos încopăcită, ca să spunem aşa, de-ar purta, fără să se ruşineze,  numele chiar şi vreunui preşedinte european, merge de la Trei Star (fostul nume dat de un patron turc unui magazin prin anii ’90) până la Complexul comercial „Ancora”, se izbeşte în blocul turn R6 şi o coteşte, de parcă un comandant de cavalerie ar comanda roşiorilor „La stân-ga!”, trecând pe lângă Şcoala „Eminescu” şi Sfânta Precistă, până la prelungirea străzii Traian. Mănânci o pâine până la capătul străzii/străzilor!

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.