Proiect european de 800.000 de euro

Proiect european de 800.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Obiectiv principal: monitorizarea inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor  învăţământului profesional *

Conferinţa de lansare a proiectului cofinanţat din Fondul Social European „Evaluarea relevanţei în  oferta de formare pentru piaţa muncii a învăţământului profesional prin analiza inserţiei socio-profesionale a absolvenţilor” s-a desfăşurat ieri în Sala de festivităţi a Liceului de Artă „D. Cuclin” în prezenţa staff-ului ISJ şi a directorilor unităţilor de învăţământ profesional din judeţ.

A fost prezent şi Florin Mărginean, coordonatorul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, care a ţinut să felicite  ISJ Galaţi,  instituţie-pilot în obţinerea de fonduri europene în perioada de preaderare a României la UE, care s-a descurcat foarte bine spre deosebire de cele din alte judeţe pilot, unde lucrurile au mers mai greu.

Inserţia pe piaţa muncii un indicator de finanţare a şcolilor

Managerul proiectului lansat ieri, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă a atras atenţia că instituţiile de învăţământ profesional şi tehnic ar trebui să fie foarte interesate de această problematică a proiectului întrucât prin noua Lege a Educaţiei este posibil ca inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii să devină un indicator pe baza căruia se va calcula bugetul de finanţare al fiecărei unităţi de învăţământ de acest tip.

„E clar că după cum stau lucrurile la noi, nu vom ajunge la procente foarte mari, dar trebuie să facem în aşa fel încât să venim în sprijinul absolvenţilor pentru ca aceştia să-şi găsească mult mai uşor de muncă”,  susţine şeful învăţământului gălăţean.

Acoperirea unor găuri negre

Asistent managerul de proiect Maria Mândru ne-a prezentat care sunt etapele care vor fi parcurse până în decembrie 2012 de proiectul care are o finanţare de 800.000 de euro:

„Grupul ţintă îl constituie absolvenţii din 2009 şi 2010 de la clasele SAM. Vom avea oameni care vor merge pe teren şi-i vor chestiona în legătură cu opţiunile pe care le au de a-şi continua studiile şi cu posibilităţile de a se integra pe piaţa muncii”.

„În general, există o gaură neagră în informaţiile pe care le au şcolile despre absolvenţii lor, în legătură cu ceea ce se întâmplă cu ei după ieşirea din sistem, astfel lipsind şi o obiectivitate a şcolilor profesionale şi tehnice de a-şi alege specializările în care inserţia pe piaţa de muncă este mai uşoară”.

Alături de Galaţi, partener şi beneficiar al aceluiaşi proiect este şi judeţul Gorj.

Citit 1776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.