„Cântăreaţa cheală” de la CNVA, aplaudată la scenă deschisă

„Cântăreaţa cheală” de la CNVA, aplaudată la scenă deschisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şase elevi ai clasei a X-a G de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” sub îndrumarea profesoarei lor de franceză Georgeta Prada,  au avut curajul de a pune în scenă „Cântăreaţa cheală” -  cunoscuta piesă a lui Eugene Ionesco.  

Montarea nu a fost făcută oricum, ci în limba în care a fost publicată iniţial – franceza. În ciuda faptului că s-au pregătit într-un timp scurt, doar două săptămâni, elevii au reuşit să-şi memoreze corect rolurile şi să intre în pielea personajelor.

Un plus al spectacolului a fost fluenţa şi pronunţia corectă cu care au s-au exprimat cei şase protagonişti, dar şi faptul că, deşi erau la prima experienţă scenică s-au descurcat să-şi stăpânească emoţiile.

Evelyn Mantz, Cristian Filip, Geanina Mustache, Ioana Martinas, Teodora Radu şi Elena Vasilache au fost cei care au primit aplauze îndelungate la scenă deschisă, după finalizarea spectacolului.  Hohote de râs a stârnit şi faptul că două personaje masculine au fost interpretate cu mult umor în travesti de două eleve.

După succesul pe care l-au avut prezentând piesa în amfiteatrul şcolii, cei şase „artişti” alături de profesoara lor s-au gândit că ar putea să culeagă aplauze şi la câteva festivaluri de teatru pentru elevi.

Deja spectacolul a fost acceptat după o selecţie la Festivalul de Teatru pentru Liceeni de la Arad, la ediţia din anul următor. Dar acesta este doar începutul. Le dorim mult succes.

Citit 1682 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.