Cine a deschis Grădina de Vară?

Cine a deschis Grădina de Vară?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri, în amiaza-mare, Grădina „Central” era deschisă ca şi cum ar fi aşteptat duium de spectatori *Aspectul dezolant al locului nu te îmbie decât să fluieri… tot a pagubă *

Năpădită de buruieni, cu scaune mizerabile, ferecată sub lacăt de ani buni, Grădina de Vară „Central” s-a deschis, totuşi, în miez de toamnă. Cine şi de ce a desfăcut lacătele de la intrarea principală, cea dinspre Str. Lahovary, şi de la ieşirea dinspre Str. Bălcescu nu putem şti cu exactitate, mai ales că spaţiul, asemenea celorlalte săli de cinema care nu au fost retrocedate, este în continuare în patrimoniul RADEF.

Ieri, ziua în amiaza mare, ambele porţi erau date larg în lături, ca şi cum ar fi aşteptat duium de spectatori. Asta deşi, după aspectul dezolant în care a ajuns, Grădina de Vară nu te îmbie decât să fluieri… tot a pagubă.

Tone de frunze îngălbenite, arbuşti de toată frumuseţea crescuţi din acelaşi loc cu picioarele scaunelor, chiar şi cutii de bere (de la ultimul film proiectat?), plus o incintă de proiecţii mizeră ca o gară părăsită.

Spaţiul nimănui

Cert este că la una dintre clădirile învecinate (Str. Bălcescu Nr. 4) se recondiţiona de zor faţada, iar muncitorii au avut nevoie de schele, pentru a lucra la toate laturile imobilului. Schele care nu puteau fi aduse în interiorul Grădinii decât pe porţi.

Proprietarul nu era ieri de găsit, iar, contactat telefonic, un reprezentant de la Departamentul Patrimoniu al RADEF Bucureşti nu a părut că ştie despre ce e vorba, mai ales că Regia nu mai are filială la Galaţi. Totuşi, RADEF ne-a promis un răspuns scris pe care îl aşteptăm în continuare înainte ca Grădina deschisă să devină  toaletă publică.

În căutarea vremurilor bune

Înţepenită între chichiţe legislative, între administraţia locală şi Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului, Grădina „Central”, ca şi alte săli de cinema din Galaţi, aşteaptă vremuri mai bune. Deocamdată, Primăria Galaţi se află în corespondenţă cu regia, în vederea preluării în administrare a patru săli de cinematograf şi a Grădinii de Vară.

Mai nou, şi Consiliul Judeţean şi-a exprimat dorinţa de prelua în grijă acest ultim obiectiv. Cu cât mai târziu se va întâmpla asta, cu atât spaţiile se vor degrada mai mult şi vor înghiţi apoi mari sume de bani, tot din buzunarul nostru pentru repunerea în funcţiune.

Citit 1285 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.