Titularizarea, supravegheată video

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul viitor, în timpul probei scrise de pe 13 iulie, candidaţii la examenul de titularizare vor fi supravegheaţi de camere video. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat modul de organizare şi desfăşurare a  examenului de anul viitor, printre prevederile nou introduse fiind şi cea referitoare la montarea unui sistem video în centrele de examen.

Reprezentanţii cadrelor didactice admit doar pe jumătate necesitatea unei astfel de măsuri.

„Dat fiind că au fost atâtea suspiciuni de fraudare şi asupra acestui examen, atunci poate că ar fi bine să existe astfel de camere video. Pe de altă parte, le poate crea stres în plus candidaţilor. Aşa că sunt şi avantaje, şi dezavantaje” consideră vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Lidia Antoniu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Doru Resmeriţă, este însă întru totul de acord cu montarea de camere video în sălile de examen: „Decât să-i supravegheze DNA-ul pe candidaţi, mai bine o facem chiar noi”.

De altfel, la bacalaureatul de anul trecut, elevii din două centre de examen au dat probele în astfel de condiţii, la iniţiativa ISJ Galaţi.

Reprezentatul ISJ spune că la examenul de titularizare din 2011 vor fi folosite chiar camerele video puse la lucru în 2010, aşa că nu se vor face cheltuieli suplimentare pentru achiziţionarea unui sistem de monitorizare.

Citit 956 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.