Hram la Mănăstirea "Sfântul Mucenic Trifon" din Șendreni

Hram la Mănăstirea "Sfântul Mucenic Trifon" din Șendreni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mănăstirea "Sfântului Mucenic Trifon" din comuna Şendreni și-a sărbătorit, pe 1 februarie, octrotitorul spiritual. Anul acesta, în ziua hramului, un sobor de ieromonahi şi preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba Aghesmei mici în noua biserică ridicată în incinta mănăstirii. "Ajuns în mijlocul clericilor şi credincioşilor prezenţi la hram, ierarhul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a mers în livada din imediata vecinătate a aşezământului monahal, unde a săvârşit rânduiala ce se face la ţarini, vii şi grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea specială a Sfântului Mucenic Trifon. În continuare, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Parastasul pentru toţi ostenitorii şi binefăcătorii mănăstirii şi gospodăriei anexe, trecuţi la cele veşnice.

Pentru a spori evlavia şi bucuria duhovnicească a credincioşilor veniţi la hram, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, protoiereul de Galaţi, preotul Valentin Rădoi, a adus spre închinare din patrimoniul sacru al Parohiei «Sfinţii Împăraţi» din Galaţi racla ce adăposteşte moaşte ale Sfinţilor Mucenici vindecători Cosma şi Damian, Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie şi Sfântului Mucenic Trifon. La rugăciunile înălţate alături de obştea monahală au participat muncitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii, monahii de la Mănăstirea «Naşterea Maicii Domnului» din Cudalbi, precum şi credincioşi din parohiile învecinate.

Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Trifon şi lucrarea bună a pământului cu disponibilitate şi dragoste pentru a oferi hrană şi celor care trudesc, dar şi semenilor sărmani care au nevoie de manifestarea iubirii noastre milostive", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, ierarhul locului i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la hram, le-a oferit pachete cu alimente şi a vizitat anexele gospodăriei.

Citit 465 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.