Un academician, de vorbă cu studenţii gălăţeni

Un academician, de vorbă cu studenţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel mai tânăr membru al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, şi-a lansat, ieri, la Galaţi, cartea „Istoria românilor” *

În drum spre universităţile din Republica Moldova, unde, în următoarea perioadă, va susţine o serie de conferinţe, academicianul Ioan Aurel Pop, s-a oprit ieri, şi la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

A fost o întâlnire de suflet, cu studenţii români şi basarabeni, interesaţi să cunoască mai bine, chiar de la un specialist recunoscut în domeniu, problemele esenţiale ale istoriei noastre. De altfel, Ioan Aurel Pop, cel mai tânăr membru al Academiei României, şi-a lansat şi la universitatea gălăţeană volumul „Istoria românilor”.

Emoţionantă a fost cuvântarea susţinută de oaspetele prestigios in memoriam prof. dr. Vasile Lica, pe care l-a cunoscut şi l-a apreciat la adevărata sa valoare.

În vizită la universităţile de peste Prut

În zilele următoare, academicianul se va afla la Universitatea „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, unde va vorbi despre „Românii şi ţara (ţările) lor”. Vor urma conferinţele „Miturile şi istoria românilor” la Universitatea de Stat din Chişinău şi „Destinul european al românilor - între Occidentul latin şi Orientul bizantin”, la Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi.

Toate conferinţele, inclusiv cea de la Galaţi, sunt organizate cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu universităţile gazdă.

La fiecare întâlnire cu studenţii va fi prezentată şi cartea „Istoria Românilor”, pe care orice participant o va primi gratuit.

Ioan Aurel Pop, profesor la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române din Cluj-Napoca, este cel mai tânăr membru al Academiei Române, devenind membru deplin al acestui for la doar 55 de ani, ca recunoaştere pentru valoroasa sa operă de cercetare a istoriei românilor.

Citit 629 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.