Noi criterii pentru calculul indemnizaţiei de conducere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta, membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi au propus noi criterii care ar urma să stea la baza stabilirii cuantumului indemnizaţiei de conducere.

Dacă Statutul Personalului Didactic stabileşte că indemnizaţia directorului de şcoli şi licee este între 25 – 35 la sută din salariul de bază, a directorului adjunct din şcoli şi licee între 20 – 25 la sută, iar a educatorului, învăţătorului sau institutorului cu funcţie de director între 15 – 25 la sută.

Ca o cutumă, în lipsa unei metodologii clare, procentul aplicat în cazul fiecărui director se stabileşte în primul rând ţinând cont de numărul de copii din unitate.

Criteriile propuse în ultima şedinţă de CA al ISJ Galaţi sunt următoarele: numărul de elevi din şcoală, existenţa unui cămin sau a unei cantine, dacă şcoala are centru financiar şi / sau personalitate juridică şi, nu în ultimul rând, rezultatele elevilor la evaluările naţionale.

Totuşi, după cum ne-a precizat şeful ISJ Galaţi, aceste criterii ar putea rămâne la stadiul de propunere, dacă noua lege a salarizării unice va stabili alte norme de salarizare a personalului de conducere.

Citit 906 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.