Porţi deschise la Şcoala Nr. 31 „Gh. Munteanu”

Porţi deschise la Şcoala Nr. 31 „Gh. Munteanu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Şcoala 31 este o stare din care nu ieşi nici la ani şi ani după ce ai absolvit” * Magia învăţăturii călăuzite de dascăli cu har *

Sunteţi aşteptaţi an după an, sărbătoare după sărbătoare. Pentru că asta înseamnă „Săptămâna porţilor deschise” la Şcoala Numărul 31 „Gh. Munteanu”, din Micro 38. Profesori şi elevi sunt gata să îşi facă pe deplin cunoscute deopotrivă activităţile din clasă, dar şi pe cele din  afara ei.

Noi, cei de la „Gheorghe Munteanu”

„Specificul şcolii noastre? O excelentă echipă de cadre didactice, dedicate idealurilor nobile ale studiului organizat, sistematizat şi bazat pe metodele moderne de lucru la clasă, dar mai ales elevi receptivi şi harnici”.

„Talentul celor mici poate fi remarcat atât la orele de curs, cât şi în paginile revistelor ˝Miracolul cuvintelor˝, ˝Ghici˝ şi ˝Anotimpurile copilăriei˝, dar şi în cadrul întrecerilor sportive şi al celor muzical artistice. Toate aceste activităţi au ca scop conturarea unor personalităţi pline de lumina ştiinţei, dar şi de harul de a se exprima artistic”, iată declaraţia deschisă a doamnei Margareta Dimofte, directoarea Şcolii 31.

Program

Lunea a debutat cu lecţia demonstrativă a clasei I B – „Sunetul şi litera m de tipar”, profesor Mirela Crucianu, invitate fiind educatoarele de la grădiniţele de cartier. A urmat jocul didactic „Ghici, poveste, ce-i?”, învăţătoare Marina Petrea şi bibliotecara Mariana Patron.

Ziua de marţi a adus „Castelul din poveşti” – activitate interactivă a clasei a IV-a A, profesor Mirela Crucianu, avându-i ca invitaţi pe preşcolarii grupei pregătitoare a Grădiniţei Numărul 52, educatoare Măndiţa Băncilă şi pe părinţii preşcolarilor.

Au urmat „Feeria toamnei” – clasa I A, profesor Camelia Dediu şi „Prietenie” – activitate interactivă clasele a II-a A şi a III-a B, institutor Maricica Ion şi profesor Vali Ene.

Miercuri, 17 noiembrie – azi –, este ziua dedicată de clasa a IV-a A „Personajelor îndrăgite” (ora 10), de clasa I A „Rapsodiilor de toamnă”, montaj literar-artistic, profesor Steriana Dingă (ora 10), de clasa a II-a B „Contradicţiilor între generaţii” – dezbatere cu părinţii, profesor Elena Tudose (ora 10) şi de cenaclul literar „Copilăriei – vis de aur”, profesori Mariana Parapiru şi Camelia Mocanu (ora 11).

Şcoala – ca infinit de stare

Ultimele două zile din săptămână vă aşteaptă cu programe care mai de care mai pline de fantezie: „Matei cel isteţ”, „Fantezii autumnale”, „În lumea minunată a poveştilor lui Creangă” şi „Pe urmele strămoşilor”.

„Şcoala 31 nu se poate povesti”, spunea un fost elev al instituţiei şi continua: „Şcoala 31 este o stare din care nu ieşi nici la ani şi ani după ce ai absolvit. Profesori ca aici, lumină, înţelegere şi carte de calitate – iată lucruri de care nu am mai auzit să mai fie şi în altă parte la aceeaşi intensitate. Am fost un copil simplu, cu părinţi simpli, dar opt ani de zile m-am simţit la Şcoala 31 ca la mine acasă”.

Te salut, şcoală frumoasă, te port mai departe cu mine!

Citit 5447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.