Atelierul eparhial de lumânări și-a sărbătorit ocrotitoarea spirituală

Atelierul eparhial de lumânări și-a sărbătorit ocrotitoarea spirituală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Atelierul eparhial de lumânări "Sf. Mc. Fotini" din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi-a sărbătorit în aceste zile ocrotitoarea spirituală.

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat marți, 27 februarie, în mijlocul angajaţilor atelierului, pentru a binecuvânta lucrarea desfăşurată aici şi a se ruga pentru odihna celor trecuţi la cele veşnice, între cei pomeniţi fiind şi Arhiepiscopul Antim Nica, în timpul căruia s-a înființat acest atelier, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"La slujbă au participat slujitori din administraţia eparhială, studenţi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, precum şi personalul care lucrează în cadrul atelierului de lumânări. În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre darul luminos aşezat din dreapta credinţă în viaţa liturgică şi despre perpetuarea acestui dar în viaţa creştinilor. De asemenea, ierarhul locului a apreciat priceperea personalului şi jertfelnicia sa pentru a întreţine lumina în sufletele lor şi a credincioşilor. La final, chiriarhul i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri ostenitorilor fabricii de lumânări", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sfânta mare muceniță Fotini este femeia samarineancă despre care povestește Evanghelistul Ioan, Cuvântătorul de Dumnezeu, în Sfânta Evanghelie, că a vorbit cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos la puțul lui Iacov și a crezut în El.

Atelierul eparhial de lumânări a fost construit între anii 1975 şi 1977, în timpul arhipăstoririi vrednicului de pomenire ierarh Antim Nica al Dunării de Jos. Pe lângă spaţiul propriu-zis de lucru, care cuprinde echipamentele de bază, matriţele utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor, atelierul dispune şi de alte magazii şi depozite de materie primă.

Lucrările de reamenajare a atelierului, precum şi dotarea acestuia cu echipamente care să optimizeze procesul de producţie au fost realizate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în anul 2016.

Citit 611 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.