Şcolile gălăţene rămân fără angajaţi

Şcolile gălăţene rămân fără angajaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Profesorii sunt obligaţi să facă munca altor angajaţi”, susţine Constantin Ciosu (FOTO), lider FEN * „Vor fi probleme”, recunoaşte şi inspectorul general Doruleţ Resmeriţă *

Şcolile din judeţ se confruntă cu un deficit de cadre didactice auxiliare şi de personal nedidactic. După tăierile masive de salarii, aceste categorii de angajaţi, care au ajuns să primească în unele cazuri salarii mai mici decât ajutorul de şomaj, au renunţat la slujbe.

Unii au plecat în străinătate, alţii s-au pensionat. Cum şcolile nu mai au voie să facă angajări decât într-o anumită proporţie a numărului de norme şi numai cu aprobarea ministerului, posturile au rămas neocupate.

„Situaţia e aceeaşi în toată ţara. Nu ştim de unde vrea guvernul să facă reduceri de personal din învăţământ anul următor. După ce că au salarii foarte mici, profesorii sunt puşi să facă şi treaba celor care au plecat, deşi respectivele atribuţii nu intră în fişa postului, aşa cum se întâmplă la Şcoala Specială «Emil Gârleanu», unde profesorii au grijă, prin rotaţie, de copii, iar asta nu este treaba lor”, ne-a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine la rândul său că există într-adevăr o problemă, fără ca aceasta să se fi acutizat deocamdată: „E adevărat. Avem posturile blocate. Din ianuarie 2011, vor ieşi la pensie încă 71 de persoane de la didactic auxiliar”.

„În municipiu, vom rezolva problema prin detaşarea unor persoane de la o unitate la alta. Dar în mediul rural chiar va fi o problemă acoperirea acestor posturi”.

„Va fi şi mai grav când vor sosi microbuzele pe care trebuie să le primim şi nu vom putea angaja şoferi pentru ele”, e de părere şeful învăţământului gălăţean.   

Citit 990 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.