Primăria finanţează preferenţial firmele de pază din şcoli?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma de pază SC Iank Security Guard nu a prezentat nici acum directorilor şcolilor în care asigură paza licenţa care să-i autorizeze funcţionarea.

Formată din poliţiştii comunitari disponibilizaţi, pe ideea ca aceştia să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi primească salariile, firma primeşte bani de la Primărie pentru serviciile de pază din şcoli. Aşa cum am mai scris, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a întocmit deja dosar penal pentru faptul că a desfăşurat servicii de pază fără a avea autorizaţie de funcţionare.

Ca urmare, agenţii respectivi de pază funcţionează în şcoli în baza unui contract care nu are prea mare valoare până când nu va cuprinde şi copia după documentul care atestă obţinerea licenţei.

De la ISJ avem informaţia că mai mulţi directori au trimis administratorului de la SC Iank Security adresă prin care susţin că vor renunţa la contract dacă nu intră în legalitate.

„Din nefericire, renunţarea la contractul cu Iank Security înseamnă şi renunţarea la fonduri de la Primărie pentru plata serviciului de pază din şcoli”.

„Numai şcolile care au semnate contracte cu această firmă primesc bani! De exemplu, CNVA-ul, pentru că are o altă firmă de pază, nu primeşte la acest capitol niciun leu”, susţine inspectorul şcolar Onuţ Atanasiu.

Administratorul societăţii de pază, Iancu Anghel, susţine că nici la ora actuală cei de la Poliţie nu i-au transmis nimic oficial în legătură cu existenţa unui dosar penal. „Eu sunt de bună credinţă, am vrut să ajut nişte oameni. La începutul săptămânii viitoare voi avea licenţa”, declară administratorul societăţii.

Citit 964 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.