Volume cu epistolele ierarhului Melchisedec Ştefănescu

Volume cu epistolele ierarhului Melchisedec Ştefănescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cadrul unei conferinţe găzduite de Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi au fost lansate două volume de corespondenţă a Episcopului Melchisedec Ştefănescu al Dunării de Jos şi al Romanului, intitulate ”Epistole - făclii luminoase ale apostolatului epistolar”.

Lucrarea, apărută la finele anului 2023 la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, este prefaţată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian şi îl are ca autor pe preotul Eugen Drăgoi.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor cadre didactice din mediul academic gălăţean, preoţi, oameni de cultură, studeţi şi masteranzi teologi, precum şi elevi seminarişti.

Chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre lucrarea bisericească din această eparhie cârmuită încă de la început de mari ierarhi înţelepţi şi luminaţi, plini de râvnă şi implicare, care au lăsat posterităţii multe rezultate remarcabile, evidenţiind concis activitatea Episcopului Melchisedec, de numele căruia se leagă nu numai ctitorirea Eparhiei Dunării de Jos, dar şi marile evenimente istorice din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea: Unirea Principatelor, Independența de stat a României şi Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române.

Citit 1017 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2024 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.