O victorie care nu ajută la nimic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Profesorii din Oancea şi-au câştigat în instanţă banii pentru naveta pe anul 2010 * Din nefericire, abia în 2012 vor intra în posesia lor *

Cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din Oancea au câştigat zilele acestea procesul cu Primăria pentru plata navetei. Ca şi cum nu ar fi suficient de bizar că profesorii trebuie să meargă la judecată ca să primească ceea ce li se cuvine prin lege, prin câştigarea acestui proces, plata navetei pentru anul 2010 se amână tocmai pentru 2012.

„Suntem o mână de profesori, în jur de 10 cadre didactice cărora Primăria ar trebui să le achite naveta. Am câştigat procesul, dar nu suntem mulţumiţi”.

„Conform ordonanţei date de Guvern, plata drepturilor câştigate prin procese se amână pentru 2012, deci abia peste 2 ani ne vom primi banii. Iar noi nu mai putem suporta aşa ceva”.

„Ni se tot aruncă în faţă că Primăria nu are în buget sumele respective. Dar nici noi nu suntem obligaţi să plătim între 120 de lei şi 250 de lei pe lună, din nişte salarii de 770 de lei!”, ne declară profesoara Cătălina Ilie, liderul de sindicat din şcoală.

Profesorii susţin că din ianuarie 2010 nu au mai primit niciun leu pentru navetă.

Primarul Chiriloaie dă din umeri

Primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, susţine că nu el este vinovat pentru ceea ce se întâmplă: „Nu am de unde să le dau. Am primit un buget de 60 de milioane (lei vechi) pe 2010, când numai iluminatul public pe luna ianuarie m-a costat 41 de milioane. Am făcut adrese şi la Prefectură şi la ISJ şi nu am primit nimic la rectificarea de buget. De unde să le dau?”, se disculpă primarul din Oancea.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.