Cât de săracă va fi Sănătatea în 2011?

Cât de săracă va fi Sănătatea în 2011?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În legătură cu bugetul Sănătăţii pe anul 2011 s-au vehiculat variante care l-ar face pe orice bolnav să-şi dorească să nu se fi născut în România. Totuşi, potrivit informaţiilor preşedintei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, n-ar trebui să ne îngrijoreze chiar toate zvonurile. 

„Din discuţiile pe care le-am avut la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ştim că nici nu se pune problema unui buget cu 38 la sută mai mic, aşa cum s-a vehiculat. Este vorba despre un buget pentru anul 2011 cu maxim 16 la sută mai mic”, ne spune preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, farm. Olimpia Buzia (FOTO).

Va funcţiona sistemul sanitar gălăţean cu şi mai puţin bani decât în acest an (din care circa 8 luni ne-am tratat pe datorie, cu ajutorul creditelor bugetare şi de angajament)?

„Ceea ce pot să vă spun este că în fiecare an bugetul iniţial al Sănătăţii este mai mic decât în anul precedent. Totuşi, pe parcursul anului se fac diverse rectificări, iar situaţia reintră în normal”, mai spune preşedintele CJAS.

Rămâne să vedem pentru cât timp vor ajunge banii în 2011 şi ce probleme se vor dovedi mai greu de rezolvat, pe plan local: cea a finanţării Spitalului Clinic de Urgenţă, cea a plăţilor către farmacii, chiar şi la 210 zile, a reţetelor compensate onorate deja sau cea a asigurării pentru persoanele cu dizabilităţi a protezele şi a altor dispozitive similare, absolut necesare pentru un trai decent.

Bani puţini pentru compensate

Din câte înţelegem noi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a primit fonduri aproximativ suficiente pentru a nu ieşi din graficul de plăţi către farmacii pentru medicamentele compensate eliberate. Vom avea o trecere lină în 2011 şi vor fi bani de medicamente şi pentru la anul?

„Deocamdată nu ni s-a spus nimic despre banii de medicamente. Rămâne să vedem”, a precizat preşedinta CJAS, farm. Olimpia Buzia.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.