Moş Nicolae, sărbătorit cu ninsoare de cărţi

Moş Nicolae, sărbătorit cu ninsoare de cărţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii încă se trezesc dimineaţa  şi se uită în ghetuţe să vadă dacă nu cumva a mai venit Moş Nicolae încă şi încă o dată. La fel şi elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 25 încă mai vorbesc cu drag despre isprăvile pe care le-au înfăptuit în  această zi.

Îndrumaţi de învăţătorii Marina Forţu, Luminiţa Cornea, Simona Maftei şi Dumitru Stancu, cărora li s-a alăturat bibliotecara Violeta Vlădescu, elevii au fost să-şi cumpere cadouri cărţi, la Librăria „Teora”, pentru că ştiu  că în cărţi se află „cel mai complet depozit al inteligenţei omeneşti”. Astfel, copiii şi-au petrecut câteva ore din timpul lor liber răvăşind rafturile în căutarea comorilor închise între coperte.

„Pentru ca lectura să devină o deprindere zilnică, iar plăcerea de a citi o necesitate, e absolut necesară apropierea elevului de miracolul cărţii. Pornind de la această premisă, ne-am propus să organizăm şi să desfăşurăm, pe tot parcursul anului şcolar 2010-2011, diverse activităţi care au ca scop stimularea interesului elevilor pentru lectură şi dezvoltarea abilităţilor lingvistice ale acestora, în cadrul Proiectului Educaţional «Cartea, prietena mea»”.

„S-au cumpărat cărţi de aproape 1.000 de lei, iar elevii au renunţat, de această dată, la dulciuri şi jucării şi au învăţat să-şi aleagă un dar preţios pentru inimă şi minte”, ne explică învăţătoarea Marina Forţu. 

Citit 741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.