Ne pleacă absolvenţii de Medicină

Ne pleacă absolvenţii de Medicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, specializarea Medicină, au trecut examenul de licenţă şi se orientează acum spre rezidenţiat. Vorbim, evident, despre acei absolvenţi care vor să practice medicina în România. Detalii ne-a oferit decanul Facultăţii gălăţene de Medicină şi Farmacie, prof.dr. Aurel Nechita.

„Am avut, în acest an, 74 de absolvenţi, dintre care 73 au luat licenţa. Rezultatele au fost mai bune decât anul trecut, cu 11 note peste 9.00.  Circa jumătate dintre licenţiaţi nu vor intra însă în examenul de rezidenţiat din această toamnă, pentru că au ales să plece în alte ţări, cum ar fi Germania sau Franţa. Acolo nu se dă examen, studenţii fiind admişi pe bază de interviu”, ne-a declarat prof.dr. Nechita.

Ceilalţi absolvenţi se pregătesc pentru examenul de rezidenţiat care se va susţine pe data de 20 noiembrie în cele şase Universităţi de Medicină şi Farmacie din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Viitorii medici gălăţeni pot alege între rezidenţiatul pe post (care presupune că medicul rezident ocupă un loc de muncă, dar nu are voie să şi-l schimbe timp de cinci ani) şi rezidenţiatul pe loc – formă de pregătire care nu asigură medicului un loc de muncă stabil în timpul perioadei de specializare.

Potrivit sursei citate, în judeţul Galaţi avem 15 posturi pe care licenţiaţii în medicină le pot ocupa, în oraşul nostru, în Tecuci şi Târgu Bujor. Centrul universitar în care gălăţenii vor susţine examenul de rezidenţiat pentru a ocupa aceste posturi diferă, în funcţie de domiciliu. „Spre exemplu, un absolvent gălăţean va susţine examenul la Iaşi, moldovean fiind. Absolvenţii brăileni sau tulceni ai facultăţii din Galaţi vor merge la Bucureşti pentru examen”, a conchis decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. 

Foto: Vasile Caburgan

Citit 1769 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.