Hoţii dau iama în Ţiglina I / Capace de canalizare „dispărute” în serie

Hoţii dau iama în Ţiglina I / Capace de canalizare „dispărute” în serie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe strada Regiment 11 Siret canalizările îşi cască ameninţătoare gurile pe sistemul „scapi de una, dai de alta”. O gălăţeancă supărată foc şi îngrijorată pe măsură a venit la redacţie să reclame că din dreptul blocului în care locuieşte, E3 capacele de canalizare au dispărut peste noapte. „Ţiglina I e raiul hoţilor de capace de canalizare. Este incredibil cum dispar pur şi simplu capacele! Nu înţeleg de ce sunt primite chiar şi sfărâmate în bucăţi la centrele de colectare a fierului vechi. Furtul acesta ar trebui să fie considerat atentat terorist”, ne-a spus revoltat un locatari de pe strada Regiment 11 Siret unde, am putut descoperi că fiecare bloc în parte din zona E-urilor, este prevăzut cu o canalizare descoperită. „Ohoo, la noi a dispărut încă din vară”, ne-au spus câteva gospodine care stăteau de vorbă în faţa blocului E2. Locatarii mai vigilenţi acoperiseră gura căscată cu câte o placă de beton, alţii o lăsaseră în voia sorţii. Noi am numărat vreo şase capace lipsă, dar n-aveam chiar atât de mult timp la dispoziţie să le identificăm pe toate.

În schimb, societatea Apă Canal are misiunea de a le inventaria în fiecare zi şi le înlocui. Contactat telefonic, directorul de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru, ne-a spus că ştie de furtul capacelor de canalizare de pe Regiment 11 Siret, ba mai mult, cu o zi în urmă a fost înştiinţat de poliţiştii locali despre găsirea unor capace furate. Cât despre „dispariţiile” în serie ale capacelor din Ţiglina I, Niţă Podaru ne-a asigurat că, în funcţie de tipul şi dimensiunea gurilor de canal va căuta o soluţie să le acopere.

Se pare că furtul capacelor de canalizare revine la modă. Reamintim că la începutul acestui an, pe un ger de crăpau pietrele, Poliţia Locală şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, plus presa, au plecat la vânătoare de capace de canalizare, la centrele de colectare a fierului vechi, unde evident, nu au găsit nimic. În cursul anului 2010 au fost furate 604 de capace, iar la începutul lui 2011, în două săptămâni ale lunii ianuarie s-a constatat lipsa a 128 de capace de canalizare.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 1175 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2011 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.