Maşini lăsate pe stradă şi stopuri care creează haos in trafic (Galerie Foto)
Foto: Foto: Sorin Pană

Maşini lăsate pe stradă şi stopuri care creează haos in trafic (Galerie Foto)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambuteiaj continuu
Una dintre cele mai aglomerate zone din Galaţi se află în cartierele Micro 20 şi Micro 21, pe lângă Kaufland şi Billa. Numărul mare de maşini parcate pe spaţiile verzi, pe trotuare sau direct pe stradă precum şi indicatoarele care încarcă inutil intersecţiile fac traficul de aici să pară un continuu ambuteiaj.

Bazar sau intersecţie?

Rondoul de la „Om bogat, om sărac” pare să îndeplinească două sarcini. Pe lângă traficul propriu-zis, o parte a primei benzi din intersecţia cu sens giratoriu este ocupată de maşini expuse cu scopul de a fi vândute. Cel puţin asta ne lasă să înţelegem hârtiile afişate în geamuri cu anul de fabricaţie, preţ şi toată gama de detalii tehnice ale bolidului. O scurtă privire asupra numerelor de înmatriculare ne face să elucidăm misterul. Este vorba despre maşini aduse din vestul Europei, pe care proprietarii speră să le vândă direct în mijlocul intersecţiei. Ce mai contează că vizibilitatea în intersecţie este redusă, indiferent de sensul din care circuli.
Lucrurile devin şi mai serioase dacă renunţăm la detalii şi aruncăm o privire de ansamblu întregului sens giratoriu. Astfel, oriunde ne-am uita, vedem maşini parcate, indiferent dacă este vorba de stradă, de refugiu sau de spaţiile verzi.

Două stopuri, o singură intersecţie

De multe ori ne plângem de lipsa sau de amplasarea neinspirată a indicatoarelor rutiere. Fie că vorbim despre stopuri folosite pe post de vase de gătit sau de cedări de trecere care ruginesc la umbra tufişurilor în floare, crescute din belşug în unele intersecţii, problema e veche şi destul de des dezbătută. Ce ne facem însă când autorităţile hotărăsc să „blindeze” cu indicatoare o intersecţie, fapt ce creează nedumerire şi confuzie în rândul participanţilor la trafic.
Grăitoare în acest sens este intersecţia aflată în Micro 21, între strada Victor Vâlcovici şi străduţa care duce spre Poşta de pe Bulevardul Oţelarilor. Atât dinspre venirea de la Turnul Televiziunii, cât şi dinspre Oţelarilor a fost montat câte un stop, obligându-i pe şoferii care vin din aceste direcţii să oprească în intersecţie. Astfel, aici putem întâlni destul de des situaţia comică în care două maşini staţionează la fiecare dintre stopuri, în timp ce şoferii se chinuiesc să-şi dea seama care dintre ei are prioritate. Teoretic, în aceste situaţii se aplică regula priorităţii de dreapta, însă cel care vine dinspre Poştă trebuie să deducă cumva faptul că şi cel care vine din stânga are stop. Problema la această intersecţie nu e că s-au montat două stopuri, ci că nu a fost semnalizată nicăieri noua prioritate: dinspre Kaufland spre Poştă, prioritate care trebuie însă ghicită de către şoferi.

Citit 3204 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2011 00:32

11 comentarii

 • postat de Prostia bântuie prin România și pe roți,pentru promovare!
  Joi, 27 Octombrie 2011 23:15
  Nesimțirea și prostia este direct proporțională cu capacitatea cilindrică mai mare,marcă de brand și volum cât mai mare în habitatul interior al interiorului unde niște animale sălbatice de prin coclauri adunate unde educația de vagabond este fără măsură,de la niște părinți sus puși,pe umerașele societății de bălegar creat de a noastră societate de consum,resturi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gabiR
  Marți, 25 Octombrie 2011 17:23
  circulatia in galati este un haos permanent,si tinde sa devina cronic daca nu se face o semaforizare cat mai utila si repede,ptr.ca mor oameni din pacate.un exemplu este intersectia dintre str.brailei si str.otelarilor,aici zilnic sunt accidente si din pacate multi pietoni cad victime nevinovate.rugam prin intermediul dvs.poate reusim sa o semaforizam.multumesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de addy2502
  Marți, 25 Octombrie 2011 17:05
  O problema, dupa parerea mea, ar fi si trecerea de pietoni amplasata chiar langa sensul giratoriu de la intrarea dinspre Tecuci. Daca vrei sa faci stanga pe centura si e cineva pe acea trecere, trebuie sa-i acorzi prioritate si atunci s-a dus toata ideea de fluidizare a traficului in intersectie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Marți, 25 Octombrie 2011 11:14
  Ati uitat sa mentionati si de targul auto ad-hoc aflat intre rondoul de la Ultimul Leu si statia din Tiglina 1 si care ocupa toate locurile de parcare din zona.
  Situatie semnalata de multi ani, dar aparent aia care vand masini acolo au spate de sus.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Marți, 25 Octombrie 2011 09:56
  in sensul giratoriu de la capatul tramvaielor din micro 19, o situatie super bizara mai este faptul, ca venind dinspre billa si vrei sa o iei spre real, in sensul giratoriu intalnesti 3 benzi (plus una de parcare, ca doar in galati poti sa vezi intrun sens giratoriu parcari), si apoi imediat cum faci stanga, te trezesti cu o singura banda, pt ca prima este ocupata in totalitate de masini parcate!
  o alta situatie bizara, este la intrarea in galati dinspre tecuci, la ,,borcan", unde cand vii de la movileni ai limita 60 km\h, apoi se face 50 km\h si dupa 30 metri ai 70km\h! superb!!!
  apoi intersectia ,,fara rost'", ar fi avut un rost daca la reabilitarea strazii se amenaja un sens giratoriu acolo, urmand ca doar tramvaiele sa o ia inainte pe direct! ca si acolo este un haos total!!!
  ar mai fi multe nereguli rutiere in galati si ma minunez sa vad cata inteligenta emana politia rutiera!!! din punct de vedere al circulatiei suntem in caracal!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 25 Octombrie 2011 08:42
  Domnilor ,trebuie facut ceva neaparat si cat mai repede cu intersectia de la Papadie (Tribunal ,telefoane ...). E de-a dreptul disperant numai gandul ca trebuie sa traversez acea intersectie de cateva ori pe zi si de fiecare data prin cel putin 3 4 semafoare mai ales de pe sensul dinspre Tigline spre Centru. Cat despre sincronizarea semafoarelor e absolut monumentala. Primul daca pleci de la papadie sigur prinzi inceputul de rosu de la politie dupa care iar inceputul de rosu din Tiglina 1. E inadmisibil asa ceva! Toata lumea vede ca de la an la an sunt din ce in ce mai multe masini in oras si circulatia este din ce in ce mai gatuita iar proiectele mari de infrastructura menite in primul rand sa ne faca viata mai usoara si infinit mai putin stresanta ca sa nu mai vorbim de consumul inutil de timp si resurse ,lipsesc cu desavarsire de parca ar avea ciuma si nu e voie sa ne apucam de ele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de roman verde
  Marți, 25 Octombrie 2011 08:26
  O situatie putin cam bizara este si la stopul de la fostul OJT (vis-a-vis de hotel Dunarea) unde ai semafor si lumina verde intermitenta pentru cei care fac dreapta. Partea ciudata este ca toti cei de la acel semafor fac dreapta (ai semafor separat pentru cei care fac stanga catre hotel Galati) deci practic culoarea rosie de la semafor este anulata de lumina verde intermitenta. Poate mergeti si vedeti si ce este pe Strada combinatului (cea care face legatura intre combinat si oras). la orele cand se iese din tura (ora 14:30; ora 16) se face o coada foarte mare la sensul giratoriu de la general deoarece banda unu este ocupata de maxi-taxi-urile care fac drumuri in judet (asezate perpendicular pe banda!) si de alte activitati economice desfasurate in zona (gen vulcanizari) care-si "rezerva" bucati din banda unu cu cauciucuri uzate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bastinas
  Marți, 25 Octombrie 2011 06:26
  Banda aia unu despre care vorbesti tu in rondo-ul de la Hotel Magnus („Om bogat, om sărac” ) nu exista. Asta ar insemna ca in rondou sunt... trei (3!) benzi. Aia e o banda de parcare, marcata cu discontinua "deasa", care apare si in Codul Rutier (variantele mai noi, daca le-ai citit) pentru a fi folosita fix la oprire (inclusiv pe drumurile nationale express sau pe autostrada). Daca e sa observi incalcari ale Codului Rutier acolo, acestea ar fi urmatoarele: 1. banda aia e pentru oprire, nu pentru stationare (!), 2. NU se parcheaza in intersectii, iar a treia ar fi o incalcare a hotararii de consiliu local care interzice expunerea spre vanzare a masinilor pe domeniul public. Dar legea asta nu se aplica tuturor, ci doar lui tata, pensionar, care si-a uitat si el un afis pe buburuza cand a venit din talcioc si-a luat doua amenzi la interval de nici 48 de ore, ca era plecat din localitate. Mai mult, daca te iei de Gasca comunitara si ai lui, ce-ar trebui sa aplice amenzile contraventionale, le periclitezi colegilor "dictarile mura-n gura" de la conferintele de presa si te trimite Baila la conceput epitafe pentru "Decese si comemorari". Ca sa nu mai vorbim ca daca-l superi pe baiatul (unul singur) care expune masinile de la „Om bogat, om sărac” , mai treci pe-acolo doar cu blindata... :) Dar, sincer, eu cred ca tu ai condus cel mult biciclete si role de cand ti-ai luat permis (daca ti-ai luat) si de-aia te legi numai de ciurucuri nefundamentate prin articolele astea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bastinas
  Marți, 25 Octombrie 2011 06:14
  Prietene, cele doua indicatoare au un rol pe care doar soferii cu experienta il sesizeaza: acela de a prioritiza traseul... in curba alcatuit din strada din dreapat imaginii si cea din planul ei indepartat. Practic, drumul cu prioritate e cel... in curba (de la dreapta imaginii spre plan indepartat sau invers), o situatie similara cu Garii colt cu Balcescu, dac-o stii... Ia-ti si tu permis de conducere si ai sa-ntelegi... sau, daca ai, ia-ti masina si... umbla...
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Marți, 25 Octombrie 2011 06:11
  Inca o dovada ca politia rutiera,locala sau cum so fi mai chemand, nu-si face treaba,multuminduse sa stea ascunsa prin masini poate o cadea cineva la trecere pietoni sau prin balarii cu radarul.Poti fotografia zile intregi situatii ca cele prezentate mai ales in intersectiile orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 25 Octombrie 2011 04:23
  Haosul este completat si de trecerea de pietoni aflata la intersecţia bulevardului Oţelarilor cu strada Incubatorului ,aceia de duce la Kaufland -Micro21 .O semaforizare a acesteia ar mai fluidiza traficul in zona precum şi transformarea zonei din strada cu linii de tramvai in benzi de circulaţie si pentru autovehicole. La câte tramvaie circula pe ora acum liniile ocupa inutil strada .Apropo , stie cineva ce incubator a inspirat edilii cand au denumit strada Incubatorului , sau daca mai sunt textilisti in Galati ca sa avem o strada a lor in Micro 19. De ce zona mai are toate străzile cu denumiri gen :Oţelarilor ,Strungarilor ,Laminoriştilor ,Textiliştilor ,Furnaliştilor,Lacatuşilor etc ,de parca am fi in plina dictatura a clasei muncitoare,sau mai suntem ,măi dragă.Daca tot se denumesc strazile dupa profesii sa se faca la paritate ,o strada a Otelarilor ,una a Inginerilor metalurgi , una a Textilistilor ,alta a Doctorilor , sau de ce nu a Jurnalistilor ,Profesorilor ,Istoricilor etc ,etc. Sa nu mai fie denumiri de personalitati ale istoriei si culturii romane a caror nume sa fie dat strazilor ,să ni se aduca in permanenţa ,prin denumirea strazilor , de iepoca de aur cand clasa muncitoare era clasa conducatoare ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.