Torturată ca în vremea Inchiziţiei

Torturată ca în vremea Inchiziţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajunsă la Urgenţe, o femeie din satul Adam arată de parcă ar fi scăpat cu greu chiar din mâinile inchizitorilor din Evul Mediu. Judecător i-a fost soţul ei, care s-a îmbătat, după cum îi este năravul de o viaţă şi, din gelozie, a altoit-o cu ciudă. Din păcate, însă, setea bărbatului de a-i provoca suferinţă consoartei nu s-a potolit cu o simplă bătaie. „A luat un cârlig şi l-a băgat în sobă, povesteşte cu greu femeia. L-a scos şi mi l-a lipit de picioare. După aia, l-a pus iar pe foc şi iar pe picioare, şi tot aşa”. Bestia cu chip de om apucase să se dezlănţuie şi nimic nu îi mai putea sta în cale. Biata femeia s-a mai ales, în acest fel, şi cu alte arsuri, în zona abdomenului, de această dată. Se pare că omul, turbat de gelozie, a vrut să-şi stigmatizeze definitiv soţia. Un tratament inuman, greu de imaginat, pe care femeia s-a văzut nevoită să îl îndure chiar din partea celui căruia, în ultimii 40 de ani, i-a dăruit nu mai puţin de 9 copii. N-a făcut-o, însă, în zadar, pentru că unul dintre fiii ei a fost cel care a salvat-o. A intrat în casă, i-a luat apărarea mamei şi a chemat Ambulanţa. „Femeia a fost adusă la Urgenţe. Suferise arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare, la nivelul unui braţ şi pe abdomen. De asemenea, pacienta mai prezenta un traumatism cranio-cerebral”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. 

Chiar dacă pare incredibil, femeia este, momentan, dispusă să îşi ierte bărbatul. „Şi ce să fac, să mi-l pun în cap?” spune ea, cu ochi miraţi, parcă alternativa nici măcar nu ar exista.

În orice caz, oamenii legii sunt pregătiţi. „Aşteptăm ca femeia să îşi elibereze certificat medico-legal şi să depună plângere. Dacă o va face, vom lua măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene, subcomisar Ştefan Gohoreanu. 

Indiferent ce va decide victima, cazul rămâne unul terifiant, chiar şi pentru simplii privitori – e dovadă vie a faptul că, indiferent cât de mult evoluează societatea, cruzimea îmbracă, mereu, aceleaşi straie.

Citit 1972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.