Relaţii nepotrivite între Eminescu şi sexy-club

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu furtul, anual, al mâinii muzei de la grupul statuar al lui Mihai Eminescu îl preocupă pe edilul-şef al Galaţiului, ci, mai degrabă, „relaţia nepotrivită” dintre memoria marelui poet naţional şi sexy-clubul din parcul central al oraşului.

„În justiţie, Primăria nu are nicio putere” a declarat Dumitru Nicolae, referindu-se la povestea clădirii care adăposteşte acum sexy-clubul din Parcul Eminescu: imobilul a fost ridicat, fără autorizaţie, pe vremea mandatului fostului primar Eugen Durbacă, după care Primăria a solicitat în instanţă demolarea. Decizia judecătorească ce dădea dreptate Primăriei a … întârziat să fie pusă în aplicare, iar după un timp, s-a prescris.

Acum, însă, primarul actual nu mai vrea ca sexy-clubul să funcţioneze în Parcul Eminescu, fiind dispus, pentru a înceta acest lucru, chiar să cumpere clădirea de la proprietar, pentru a o transforma în Muzeul Eminescu. Dumitru Nicolae a precizat că deja a purtat o rundă de negocieri cu proprietarul clădirii.

Întrebat dacă nu ar fi mai ieftin să … mute statuia lui Eminescu decât să cumpere clădirea – în condiţiile bugetului de austeritate, a interdicţiei de a se face achiziţii publice etc – primarul s-a arătat neîncrezător în idee: „Arhitecţii se vor gândi şi la acest lucru, dar cred că nu vor vrea bătrânii din oraş, pentru ei statuia de acolo e un simbol. Se poate ca un parc Eminescu, cu statuia lui Eminescu, să aibă, într-un colţ, spectacole de noapte?”. Iată că se poate. Şi încă de nişte ani buni.

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.