La UPU, medicii sunt nevoiţi să trateze bolnavii în frig

La UPU, medicii sunt nevoiţi să trateze bolnavii în frig
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca urmare a temperaturii scăzute din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, medicii şi restul personalului medical din această secţie întâmpină numeroase greutăţi în desfăşurarea unei activităţi care presupune, în cele mai multe cazuri, salvarea de vieţi omeneşti.

Frigul afectează atât bolnavii, cât şi personalul medical

„Este foarte frig pentru că uşile sunt mereu deschise. Pe aici trec rudele bolnavilor, bolnavii şi cadrele medicale. Un alt motiv pentru care temperatura în secţie este foarte scăzută ţine de structura piramidală a acoperişului clădirii, care face secţia greu de încălzit. Majoritatea personalului medical a răcit de mai multe ori, ceea ce a făcut imposibilă imunizarea acestuia cu vaccin antigripan. Vaccinul nu poate fi aplicat când omul este deja răcit. Temperatura în secţie este de 15 grade Celsius, dar scade şi până la 12 grade, când afară e mai rece. Nu vreau să mă gândesc ce va fi în lunile următoare, când temperaturile vor scădea şi mai mult”, ne-a informat dr. Angel Trifan, medic coordonator al departamentului UPU-SMURD Galaţi.

Pentru a mai reduce din volumul de aer rece existent în clădire, personalul medical a pus cearşafuri între pereţii de susţinere, cu scopul de a crea o pernă de aer cald.

„E foarte frig, mai ales pentru pacienţii cu afecţiuni cardiace , pentru care temperatura scăzută este foarte periculoasă”, ne-a spus dr. Daniela Drăguşin, medic cardiolog la Spitalul Judeţean.

Una dintre uşi a fost sudată

Până în urmă cu 4 sau 5 zile intrarea în secţia UPU se făcea prin cinci locuri. „Cu acceptul direcţiunii spitalului am sudat una dintre uşi pentru a mai reduce din curentul care se formează la deschiderea uşilor şi care pune în pericol sănătatea celor aflaţi înăuntru. Sperăm ca factorii de decizie să ia o hotărâre şi să reabiliteze această secţie cât mai repede. Mesajul acesta nu este unul prin care vreau să acuz, ci unul unul prin care cer ajutor”, a mai adăugat dr. Trifan.

Citit 4164 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.