Pentru că nu au venit dozele de la Minister, campania de vaccinare antigripală stagnează

Pentru că nu au venit dozele de la Minister, campania de vaccinare antigripală stagnează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După terminarea celor peste 6400 de doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece, conducerea DSP a înaintat o cerere către Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea numărului de doze. Cu toate că cererea a fost aprobată şi că vaccinurile trebuiau să sosească până pe 15 noiembrie, acestea nu au venit nici până în momentul de faţă.

Vulnerabilitatea continuă şi după vaccinare

 

„Situaţia este una destul de serioasă dacă avem în vedere faptul că imunitatea apare la 14 zile de la administrarea vaccinului. Astfel, chiar dacă presupunem că vaccinurile vor veni pe 1 decembrie, administrarea acestora îşi va pierde din eficienţă. Din experienţa anilor trecuţi, primele cazuri de gripă apar chiar la începutul ultimei luni din an. Astfel, chiar şi cei cărora li se va administra vaccinul vor fi vulnerabili timp de două săptămâni”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Până în momentul de faţă toate suspiciunile de gripă din judeţul Galaţi au fost infirmate de rezultatele analizelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Personal medical neimunizat

Cu toate că jumătate dintre cele 6.400 de doze achiziţionate de DSP Galaţi au fost direcţionate către personalul medical din spitalele judeţene, unii membri ai acestuia au refuzat să se imunizeze. Din acest motiv, riscul de transmitere a virusurilor gripale creşte.

O altă situaţie, despre care am menţionat şi într-unul dintre articolele apărute în numerele precedente, vizează personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Aici, din cauza frigului care este prezent peste tot în secţie, majoritatea angajaţilor au răcit deja de mai multe ori, ceea ce face imposibilă vaccinarea cu ser antigripal.

Citit 1073 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2011 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.