Copiii, insuficient vaccinaţi

Copiii, insuficient vaccinaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii informează că, în acest an, numărul cazurilor de rujeolă şi rubeolă înregistrate la nivel naţional a crescut destul de mult. Tendinţa de creştere a numărului de persoane care contractează aceste boli a fost identificată la nivel european. Primele cauze stabilite: vaccinarea insuficientă a copiilor de vârstă pre-şcolară şi şcolară.

De 17 ori mai multă rujeolă

Numărul de cazuri de rujeolă (pojar) înregistrate la nivel naţional a crescut de aproape 17 ori faţă de anul trecut. Cu alte cuvinte, dacă în 2010 s-au înregistrat, în întreaga ţară, 193 de persoane diagnosticate, în 2011 numărul de cazuri a crescut la nu mai puţin de 3.270, până în acest moment. Sursa citată susţine că cele mai afectate judeţe au fost cele din nor-vestul ţării:  Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri).

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, în judeţul nostru s-au înregistrat, de la începutul anului, 14 cazuri de rujeolă. Cifra nu indică o epidemie iminentă, astfel că nu se impune luarea unor măsuri speciale.

Numărul cazurilor de rubeolă s-a triplat

Tot Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra faptul că în 2010 au fost înregistrate 350 de cazuri de îmbolnăvire de rubeolă, în vreme ce anul acesta medicii şi au diagnosticat 1064 de cazuri.

În judeţul Galaţi, la nivelul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică s-a înregistrat un singur caz de rubeolă, la un copil care se născuse cu o malformaţie şi care nu este tratat la Galaţi, ci la spitalul „Marius Nasta” din Bucureşti.

Părinţii refuză vaccinarea la clasă

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a înregistrat şi trimis către Ministerul Sănătăţii circa 100 de refuzuri ale părinţilor gălăţeni de a-şi vaccina copiii împotriva rujeolei şi rubeolei. Acest tip de vaccin se aplică, potrivit calendarului Ministerului Sănătăţii, la vârsta de un an, apoi la 6-7 ani (în clasa I), apoi la vârsta de 14-15 ani. Refuzurile înregistrate la nivel de Direcţie vizează vaccinarea obligatorie şi gratuită efectuată de medicii de medicină şcolară şi de medicii de familie la elevii de clasa I.

Vor urma noi campanii

În urma creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de rujeolă şi rubeolă, Ministerul Sănătăţii a intervenit în comunităţile grav afectate pentru a efectua vaccinările necesare. Instituţia anunţă noi campanii de vaccinare ce vor viza zonele unde imunizarea s-a făcut deficitar, până în acest moment.

Citit 1676 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.