Unirea, omagiată de elevii Colegiului „Elena Doamna”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” a marcat, miercuri, în avans, 150 de ani de la Unirea Principatelor Române, printr-o cuprinzătoare manifestare. Auditoriul, deosebit de numeros, format din elevi şi cadre didactice, a urmărit cu interes evocarea actului istoric de la 24 ianuarie 1859 de câteva dintre personalităţile Unirii: Cuza, Kogălniceanu, Alecsandri, Negri, Brătianu. Prezentarea a fost semnată de prof. Gh. Nazare şi de elevele G. Tudose, Ana Maria Vidireanu (cls. a IX-a E), C. Nacu şi E. Popa  (cls. a IX- a F).

Sub genericul „Muzele omagiază Unirea”, au urmat un recital de poezie, susţinut de elevele A. Diceanu, T. Dragu şi A. Bâţu (cls. a IX-a F), un concert coral cu lucrări inspirate din poetica eminesciană şi un microrecital instrumental de flaut şi vioară, având ca interpreţi elevi ai Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”.

Din  programul manifestării, pregătită atent de profesorii M. Sandu, C. Popa, P. Teodoru, G. Ghenade şi D. Grigoraş, nu au lipsit tradiţionala Horă a Unirii şi o expoziţie de carte, realizată în colaborare cu Biblioteca „V.A.Urechia”.

Citit 1515 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.