Salvaţi Casa Mantu!

Salvaţi Casa Mantu!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ani în urmă, românii au fost sensibili la chemarea ”Daţi un leu pentru Ateneu”! Subscripţia publică este mai generoasă în Occident decât posibilităţile statului de a investi în Cultură şi aşa ar trebui să fie şi la noi, mai ales la vreme de criză!

La Galaţi a început deja strângerea fondurilor pentru cumpărarea şi refacerea Casei Mantu, din strada Al. I. Cuza nr. 44: unii gălăţeni au pus bani în cutiile speciale de la instituţiile de cultură, alţii au îndreptat doi la sută din valoarea impozitului plătit către Fundaţia Nicolae Mantu. În total, peste 12.300 lei.

Casa celui mai bun pictor floralist român n-a mai fost reparată de 50 de ani! Numai în măsura în care gălăţenii vor arăta că le pasă, prin contribuţia lor, vom avea şi noi o casă memorială - prima (brăilenii au vreo zece!), Consiliul Local şi Guvernul având posibilitatea să contribuie cu fonduri mari, după cum am aflat de la primarul Dumitru Nicolae.

Iată şi contul în care puteţi contribui cu cât vă lasă inima şi buzunarul pentru Casa noastră Mantu: RO 29 RNCB 0141092961820001, cont deschis la BCR.

Citit 1451 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.