Pe ultima sută de metri, la cumpărat scrumbie
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Pe ultima sută de metri, la cumpărat scrumbie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preţul scrumbiei variază între 18 şi 20 de lei, dar nici celelalte sortimente de peşte sunt nu se vând pe te miri ce

Scrumbia s-a ascuns de poftele gălăţenilor, ieri, pentru câteva ore, dar a reapărut astăzi, în galantarele pescăriilor din Piaţa Centrală. Aşa cum era de aşteptat, preţuri sunt mai mari. Peştele pe care îl cer cei mai mulţi dintre cumpărături, în cantităţi cât mai însemnate, se vinde acum cu 20 de lei kilogramul, dar îl puteţi găsi şi 18 lei, dacă riscaţi să vă pierdeţi rândul la una dintre pescării şi să aruncaţi o privire şi în alte câteva galantare. Dacă preţurile vi se pare acceptabile, bine ar fi să vă grăbiţi, pentru că n-am găsit, în jurul orei 12.00, magazine de peşte în care să nu se fi format cozi de gălăţeni pofticioşi, cu mâna pe portofel şi gândul la grătarul de Florii. Dacă nu ţineţi morţiş ca duminica să aibă parfumul şi gustul scrumbiei, dar nici nu vreţi un prânz de sărbătoare fără peşte, aveţi de unde alege ce să gătiţi.

Peşte să fie!

Ciorba de peşte ar ieşi şi numai cu tacâmul de novac de 2,5 lei kilogramul sau cu cel de crap de 4,9 lei kilogramul. Pe ştiucă va trebui să plătiţi 12 lei, iar pe kilogramul de crap de acvacultură, 14,9 lei. Mai ieftin se vând crapul cosaş (13,9 lei) şi novacul al cărui preţ ajunge la 7,5 kilogramul sau la 9,9, dacă vreţi doar fileuri.

Delicatesele costă ceva mai mult. Cei mai ieftini raci vii costă 15 lei, iar cei mai scumpi, 20 de lei. Nisetru nu puteţi cumpăra cu mai puţin de 50 de lei kilogramul, iar preţul rondelelor de somon a crescut până la 36 de lei. Păstrăvul se vinde cu 22 de lei, iar pana de somn ajunge la 22,8 lei.

Citit 2427 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.