Atenţie, la Palatul Copiilor se cântă!

Atenţie, la Palatul Copiilor se cântă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vacanţa elevilor dintre cele două semestre, Palatul Copiilor din Galaţi a găzduit nişte oaspeţi mai zgomotoşi decât cei care îi calcă pragul de obicei. Nu găseşti chiar pe orice drum, adunaţi laolaltă, doi chitarişti, un toboşar, un clăpar şi o voce feminină. Combinaţia, în ajutorul căreia vine o staţie de amplificare, ar acoperi murmurul celor 2000 de elevi care se perindă la Palatul Copiilor de-a lungul unui an şcolar, dar mai puţin în vacanţă. Totuşi, câteva fetiţe din Pechea, pe care le-am găsit la cursul de informatică, au ţinut morţiş să afle secretele calculatorului şi în această săptămână.

Rock-ul, la putere

Cei cinci elevi care îşi spun „Kadet” s-au aflat, zi de zi, în vacanţă, în sala burduşită de instrumente muzicale de la Palatul Copiilor. Trupa lor de rock abia înfiinţată şi-a găsit un spaţiu de creaţie pe măsură, unde pot cânta nestingheriţi. Ba şi instrumente, ca să nu le mai aducă pe ale lor de acasă.

Tot acasă au lăsat şi prejudecăţile despre Palatul Copiilor. Oricum, la vârsta lor, nu au nicio amintire despre fosta Casă a Pionierilor. Ionuţ Florin nu este decât în clasa a VIII-a (Şcoala 26), dar stăpâneşte ditamai orga electronică. La chitară solo este Adrian, elev la Liceul de Artă „D. Cuclin”, în clasa a X-a. Vocea „Kadetului” este Alexandra. Singura prezenţă feminină din grup, fata cu alură de rockeriţă  învaţă în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „C. Negri”. Toboşarul (Ciprian) este elev la Liceul de Artă, în clasa a X-a, iar basistul (Narcis), în clasa a XI-a, la Grupul Şcolar CFR.

„Suntem prieteni. Aşa ne-am reunit într-o trupă, în octombrie anul trecut. Înainte repetam de regulă în Club S, dar acum e nemaipomenit că avem instrumente şi, mai ales, staţie de amplificare”, ne-a spus entuziasmat unui dintre membrii trupei de metal rock. O dovadă că instrumentele de la Palat (printre altele, un contrabas, un ţambal, un saxofon, un acordeon, un pian) îşi găsesc întrebuinţarea nu doar la cursurile de muzică uşoară sau populară.

„Kadet” nu are încă numeroase apariţii în public, dar se pregăteşte intens pentru un recital într-un spectacol umanitar organizat la Galaţi. Un motiv în plus să continue repetiţiile, îndrumaţi şi de coordonatorul cercului de muzică de la Palat, profesorul George Iacob. Cunoscuţii celor cinci tineri ştiu unde şi când pot asculta un miniconcert de rock. În orice caz, în vacanţă, trupei nu i-au lipsit spectatorii.

Explicaţie foto: Ionuţ - la clape, Adrian - la chitară solo, Alexandra - voce

Citit 1841 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.