Titlul de "Doctor Honoris Causa" pentru doi medici gălăţeni

Titlul de "Doctor Honoris Causa" pentru doi medici gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Apollonia” din Iaşi a conferit titlul de Doctor Honoris Causa unor medici gălăţeni. Decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Stomatologie din Galaţi, prof. univ. dr. Aurel Nechita, şi prof. univ. dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa au primit această înaltă recunoaştere a meritelor profesionale din partea tinerei universităţii particulare ieşene. Evenimentul a avut loc la finele săptămânii trecute. Diplomele le-au fost înmânate celor doi medici gălăţeni de prof. univ. dr. Vasile Burlui, preşedintele Universităţii „Apollonia” din Iaşi.

„Nu mă aşteptam”

Dr. Aurel Nechita ne-a mărturisit că nu se aştepta să devină Doctor Honoris Causa: „Nici când mi s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi nu mă aşteptam. Toate au venit prin surprindere. Şi când am fost anunţat de conferirea acestui titlu pot să spun că mi-a făcut plăcere, pentru că venea după o perioadă mai dificilă. Ce m-a impresionat a fost atenţia de care au dat dovadă rectorul, preşedintele universităţii, ceilalţi profesori. Şi cred că ceea ce i-a făcut să îmi acorde acest titlu academic este faptul că «Apollonia» este o universitate polivalentă, dar cu predominanţă pe medicină dentară, stomatologie. Şi faptul că eu am înfiinţat învăţământul superior de medicină dentară la Galaţi probabil că a cântărit cel mai mult în acordarea acestui titlu”, ne-a declarat dr. Nechita.

„Le mulţumesc mamei şi profesorilor mei”

Dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa ne-a mărturisit ce reprezintă pentru domnia sa decernarea înaltului titlu: „Este, de fapt, o recunoaştere a continuităţii în muncă, poate şi a valorii şcolii medicale gălăţene. Eu unul mă simt obligat şi cred că datorez foarte mult Spitalului Panduri din Bucureşti, unde m-am format, şi profesorului Burghele, mamei mele care a fost medic şi m-a influenţat major. Sigur că şi cei 40 de ani de activitate în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi - care când am venit eu nu era nici clinic, nici de urgenţă şi la care am contribuit - mi-au fost recompensaţi. Dar până la urmă formele nu au importanţă, fondul este să fii împăcat cu tine şi cu Dumnezeu şi cred că acest lucru pot să îl sper. De obicei, oamenii sunt predispuşi să te înjure şi să te critice, nu să îţi recunoască valoarea”, ne-a spus dr. Bacalbaşa.

Citit 2444 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2012 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.