Sărbătoarea copiilor la Grădina „Leonard”

Sărbătoarea copiilor la Grădina „Leonard”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • Grădina „Leonard” a Teatrului Muzical este locul unde aproape cinci sute de copii şi-au sărbătorit, ieri, ziua, la Carnavalul Cărţii (ediţia a 32-a), organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” şi instituţia gazdă.

Niciun copil nu a plecat supărat, pentru că fiecare a primit câte ceva – o diplomă, o carte, un balon, un steguleţ, dulciuri şi o pictură pe faţă, realizată de prof.Lenuţa Bâzu. Tema carnavalului din acest an - la care au participat aproape 300 de copii - a fost „Lumea personajelor lui Caragiale”, astfel că Matei Cordoneanu a fost inspirat costumându-se în „Nenea Iancu”, personaj cu care a câştigat Marele Premiu. Miss Carnaval 2012 este Andreea Albert, iar Mister Carnaval – Andrei Taşcă. Cel mai comic personaj a fost Andreea Vartolomei (mezina carnavalului, care nu a împlinit 3 ani). Premiul I l-au primit Ioana Munteanu, Mariana Dima, Teodor Angheluţă, Bianca Ion şi Alina Tudorache.

„Am avut premii pentru toţi”

Maricica Târâlă Sava, şefa secţiei Copii a Bibliotecii „V.A.Urechia”, organizează, de 12 ani, carnavalul. Mărturiseşte că a învăţat „meserie” de la doamnele Magdalena Ionescu şi Lucica Gheorghiu, cele care au condus, în anii primelor ediţii ale carnavalului, secţia pentru copii. Pentru doamna Sava, ziua de ieri a fost minunată: „Nimeni nu a plâns, nimeni nu a plecat supărat, am avut premii pentru toţi copiii. Ne-a bucurat faptul că au participat elevi de la şcolile gimnaziale, unde se studiază Caragiale şi acest lucru s-a văzut prin personajele foarte frumoase pe care le-au prezentat”.

„1 iunie e ca şi ziua mea”

Un moment de suflet din Carnavalul de ieri a fost cel în care au urcat pe scenă copiii de la Şcoala Specială Nr.2 „Constantin Pufan”, cu autism, cu sindrom Down şi cu retard sever. Aceştia, însoţiţi de profesoarele lor, au cântat şi au dansat, simţind că e sărbătoare: „De dimineaţă am primit un tort de la Radio Sufleţel, dulciuri, coifuri, am dansat în curtea şcolii, apoi am plecat la Casa Cuza Vodă, unde am participat la un concurs de desene şi apoi am venit la Grădina Leonard”, ne-a declarat Mioara Antonescu, una dintre profesoarele ce i-au însoţit.

Andra Iosipovici are   8 ani şi este elevă la Şcoala „Mihai Eminescu”. Am întâlnit-o la standul de carte deschis ieri la Carnaval, unde erau expuse titluri apărute la Editurile Olimpias, Pax Aura Mundi şi cele de la Librăria Teonick. „Pentru mine, ziua de 1 iunie este ca şi ziua mea”, ne-a spus Andra, care a interpretat la carnaval rolul Madame Georgescu Caliopi din „Bacalaureat”.  Eliana şi Medeea sunt două fetiţe de 7 şi respectiv 5 ani, de la Grădiniţele „Mugurel” şi respectiv „Ileana Cosânzeana”. Pictate pe faţă şi fericite, cele două prietene ne-au mărturisit că „spectacolul cu Alba ca Zăpada a fost frumos dar un pic cam lung”, că le-a plăcut Carnavalul şi s-au bucurat din plin de cărţile şi diplomele primite.
Citit 3149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.