GUNOIUL din Galaţi, NERIDICAT nici în a cincea zi din 2015 (FOTO)

GUNOIUL din Galaţi, NERIDICAT nici în a cincea zi din 2015 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cartierul Micro 40, centrul gunoiului necolectat * Doi agenţi stradali ai Ecosal riscă să fie daţi afară pentru că au raportat greşit starea drumurilor de acces la tomberoane


Gunoiul a rămas îngheţat în unele punctele de colectare din Galaţi până şi în a cincea zi a noului an. Luni dimineaţă, în cartierul Micro 40, pubelele Ecosal erau pline de gunoi şi mai dădeau şi pe afară.

Pe Nae Leonard se putea observa că angajaţii societăţii de salubrizare reuşiseră să ridice gunoiul. Nu acelaşi lucru se putea spune şi în cazul punctelor de colectare dintre blocuri, dintre străzile Nae Leonard şi Siderurgiştilor. La stradă era curat, în schimb, printre blocuri, rămăseseră pubelele aşa cum au fost zile întregi de la căderea zăpezii, burduşite de saci menajeri.

În Micro 19, pe Laminoriştilor, containerele erau golite, totuşi muncitorii nu s-au sinchisit să ridice şi sacii cu deşeuri de pe lângă pubele. În Ţigline, situaţia era bună. Maşina de salubrizare a reuşit să intre, se pare, şi în Francezi. Era curat, cel puţin la punctele de colectare de la Orăşeul Copiilor şi de la Blocul E1.

În Centru şi Mazepa, multe puncte de colectare erau în regulă, luni, dar mai apărea şi câte un caz izolat, cum e cel de lângă Şcoala 26, de la blocurile K, unde mizeria domnea în continuare.

Gălăţenii nu sunt mulţumiţi de modul în care Ecosal îşi face treaba.

"Dorim să luaţi măsuri pentru ca salariaţii Ecosal să ridice şi gunoiul de pe jos, pentru că au golit doar pubelele, iar pe jos gunoaiele sunt lăsate de ei de la Crăciun. Oamenii din comoditate au aruncat peste gunoiul de jos, movila crescând şi fiind împrăştiată de boschetari. Menţionăm că nu suntem mulţumiţi de serviciile Ecosal în condiţiile în care taxa de habitat este destul de mare" este mesajul transmis pe adresa redacţiei de către unul dintre cetăţenii nemulţumiţi.

Raportare greşită în cadrul Ecosal

Duminică, pe 4 ianuarie, directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ne informa că doar în 29 de puncte de colectare nu se intervenise, iar pe parcursul zilei respective urma să fie ridicat tot gunoiul. Luni, pe 5 ianuarie, contactat din nou, şeful Ecosal a spus că fusese informat greşit de către angajaţii săi şi că, de fapt, duminică, erau mai multe puncte de colectare pe care nu se intervenise.

„Duminică am primit fotografii care arătau că erau mai multe cazuri. Acum sunt probabil mai puţin de 29 de puncte pe care nu s-a intervenit, dar nu pot spune exact. Am ajuns să cred că nu pot avea încredere în proprii-mi angajaţi. Le-am cerut o explicaţie, de ce nu au ridicat şi gunoiul de pe jos şi mi-au spus că era amestecat cu zăpadă şi aveau nevoie de utilaje mai mari. Totodată, mi-au spus că în anumite puncte nu au putut interveni din cauza maşinilor parcate. Nu am de unde să am certitudinea că s-a întâmplat întocmai cum au zis”, a declarat nemulţumit directorul Ecosal.

Potrivit acestuia, raportarea greşită nu este singulară. Astfel, pe 31 decembrie, mai multe căi de acces către pubelele de gunoi erau raportate ca fiind deszăpezite, cu toate că în realitate nu era aşa. „Doi sau trei agenţi stradali mi-au raportat vreo patru, cinci puncte de colectare ca fiind deszăpezite, dar, după ce am verificat, am observat că pe acolo nu intrase nici un utilaj. Asta este treaba lor, să verifice, dar observ că nu îşi fac treaba. Asta scrie în fişa postului, să verifice. Cel mai probabil le voi desface contractul de muncă. Însă nu îi pot controla pe toţi, nu pot face şi treaba mea şi treaba lor”, ne-a mai spus şeful Ecosal.

Citeşte şi: GALAŢIUL încă se LUPTĂ CU ZĂPADA, în a ŞAPTEA ZI după ninsoare (FOTO)

 

Citit 2323 ori Ultima modificare Marți, 06 Ianuarie 2015 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.