Inedit în România - Afla unde poţi face turism de aventură

Inedit în România - Afla unde poţi face turism de aventură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Un proiect îndrăzneţ al unor studenţi gălăţeni

 

Despre Adrian Buţa şi Ciprian Bratan, cei doi studenţi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, care vor să înfiinţeze prima agenţie de turism din sud-estul Moldovei specializată pe turismul de aventură, aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă". Ei au câştigat, anul acesta, două premii la olimpiadele şi sesiunile de comunicări ştiinţifice naţionale studenţeşti cu lucrarea intitulată „Turismul de aventură - oportunitate de afaceri” (coordonator lect. dr. Muntean Mihaela). I-am rugat să detalieze un pic proiectul lor, pentru că nici nouă nu ne-a venit să credem că în România am putea face căţărări prin cascade, bungee-jumping sau rafting.

Alpinism şi escaladă:  Aceste activităţi se desfăşoară pentru cei neiniţiaţi, cel mai bine, în cele peste 100 de trasee din poligoanele special amenajate în Cheile Sohodolului - Runcu, Cheile  Olteţului - Polovragi şi Cheile Galbenului, Baia de Fier.

Căţărarea prin cascade: Căţărarea pe marginea sau prin interiorul unei căderi de apă se poate desfăşura în bazinul superior al văii Balta şi cuprinde o înşiruire de şapte cascade de 8 până la 35 de metri şi înclinaţii de 45 şi 90 grade.

Drumeţii prin canioane: Este vorba despre sectoare de văi înguste şi adânci, săpate de apă de-a lungul timpului, văi active prin care mai curge apa, sau fosile prin care cursul de apă a dispărut sau este sezonier. Activitatea este deosebit de atractivă, atât prin ineditul peisajului, cât mai ales prin diversitatea procedeelor necesare parcurgerii: căţărare, coborâre, curgere prin tobogane naturale, traversări de marmite. Se poate practica în Canionul Şapte Scări din Braşov.  

Rafting: Presupune coborârea într-o barcă gonflabilă (caiac, canoe, plută) a unui râu cu apă curgătoare. În ţara noastră, se poate practica în Defileul Jiului, între Livezeni şi Bumbeşti Jiu.

Speologie peşteri: Activităţile se desfăşoară în peşteri cu grade diferite deaccesibilitate, (Galbenul/Olteţ, Valea Sohodolului/Balta, Padiş).

Scufundări: În  lacuri din zona montană, submontanăsau pe litoral, la Mamaia sau Olimp.

Tiroliana: Senzaţii tari la traversarea la înălţimea de 40 de metri a unui canion de 75 de metri sau la coborârea în viteză pe o coardă de 80-100 de metri, pe Cheile Râşnoavei.  

Parapanta: Cele mai indicate locuri pentru zborul cu parapanta sunt Vatra Dornei, Poiana Braşov - Masivul Postăvaru.

Bungee jumping: Saltul se poate realiza de la o înălţime de 135 de metri, cu posibilitate de mărire la 150 de metri, în  Cheile Râşnoavei.

Mountain bike – pe trasee din Munţii Bucegi, Piatra Craiului, Postăvaru, Făgăraş, Ciucaş.

Schi (alpin, pistă, săniuş, extrem, schi de tură)  - Pe numeroasele piste montane amenajate şi unele dotate şi cu iluminare nocturnă de diferite lungimi şi cu dificultăţi de la dificultate uşoară la dificultate mare se poate practica schiul. Turele pot fi mixte – stâncă şi gheaţă. Dintre  staţiuni, amintim Rânca, Poiana Braşov, Stâna de Vale, Arieşeni, şi munţii Parâng, Făgăraş.

"Extrem Tour"

Agenţia lor se va numi „Extrem Tour”, fiind  gândită ca agenţie de turism ce se adresează unui public ţintă, persoane nonconformiste şi în căutare de senzaţii tari. Aceasta va colabora cu Jump Adventure, companie ce oferă echipamente de ultimă generaţie, consiliere şi sfaturi utile practicării acestor sporturi extreme. „Aceste aspecte sunt importante,  chiar vitale. Mai presus de toate este siguranţa turistului, din acest motiv am ales această firmă, fiind cea mai veche şi cu o experienţă dovedită în sporturi extreme”, ne spune Adrian Buţa.

Citit 3318 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.