Judeţul Galaţi, locul 6 pe ţară la şomaj

Judeţul Galaţi, locul 6 pe ţară la şomaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Judeţul Galaţi este pe locul al şaselea în ţară, după rata şomajului, rată care la sfârşitul lunii august era de 7,39 la sută, mai mare faţă de 7,32 la sută, cât a fost în iulie, ne informează Biroul de presă al Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare a Forţei de Muncă Galaţi. La Galaţi, sunt în plată 15.135 persoane, cu 135 mai multe decât în iulie. 

Cifrele nu sunt încurajatoare pentru cei care caută un loc de muncă, dacă, de exemplu, ne raportăm la judeţul Timiş, unde rata şomajului este de doar 1,78 la sută, în aceeaşi perioadă.

Din această perspectivă, viitorul nu arată deloc roz. "În lunile următoare se estimează o creştere a numărului de şomeri, prin înregistrarea în evidenţa AJOFM Galaţi a absolvenţilor de liceu, dar şi prin creşterea numărului de beneficiari de venit minim garantat la nivelul judeţului nostru”, precizează aceeaşi sursă.

La factorii menţionaţi se adăugă şi lipsa unei strategii guvernamentale clare de susţinere şi dezvoltare economică şi de creare de noi locuri de muncă în România, implicit în judeţul Galaţi.

Citit 950 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2012 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.