ZONA ANCORA rămâne în RUINE pe termen nedefinit

ZONA ANCORA rămâne în RUINE pe termen nedefinit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garaje rămase încă întregi, ruine ale fostelor garaje care sfidează gravitaţia rămânând, încă, în picioare, autoturisme parcate pe unde mai pot şi un panou falnic, sprijinit de un arbore - aşa arată fosta baterie de garaje din Complex Ancora. Da, este exact bateria de garaje pe care aleşii au decis acum un an să o transforme într-o parcare civilizată, cu minipiaţă şi loc de socializare.

Panoul lămureşte întrucâtva misterul peisajului dezolant. Titlul sună promiţător: „Împreună construim Noul Galaţi - Primar Marius Stan”. Abia apoi aflăm că obiectivul elaborat de SC Proiect SA este amenajarea unei artere de legătură între străzile Alexandru Lăpuşneanu şi Roşiori, inclusiv spaţii de parcare cartier Mazepa I, investitor fiind Primăria Galaţi. Termenele trecute pe panou sună optimist: două luni de proiectare şi şase de execuţie, dar nu se precizează şi data de la care curge timpul. Nu e doar o „scăpare” a autorităţilor, ci o certitudine. Nimeni nu poate şti cât va dura transformarea zonei într-una cu aspect de oraş, nu de ghetou.

Subfinanţare în buget

Problema parcării din Complexul Ancora a fost ridicată şi la recenta şedinţă a Legislativului Local, de către consilierul independent Alin Mihai, acesta întrebând dacă va rămâne în continuare în stadiul în care este. Asta cu atât mai mult cu cât suma care îi este alocată lucrării în bugetul acestui an este de doar 50.000 de lei, în condiţiile în care, investiţia este estimată la 3,7 milioane de lei, după bugetul alocat şi necheltuit anul trecut.

Din spusele primarului Marius Stan, chiar şi această sumă foarte mică ar putea rămâne necheltuită: „După cum bine ştiţi, sunt proceduri care durează din cauza faptului că ne judecăm în instanţă cu câţiva proprietari de garaje de acolo, care, Dumnezeu ştie cum, au ajuns şi proprietari pe teren. Suntem în lucru cu Planul Urbanistic Zonal care va defini, explicit, un drum pe-acolo, şi atunci vom merge direct pe demolarea lor. De aceea am pus o sumă modică, pentru că nu ştim cât durează procedurile. Dar procesul va continua fără dar şi poate, pentru că nu poate să rămână aşa”, a declarat primarul Marius Stan.

Reamintim că Primăria nu a reuşit, anul trecut, să ajungă la un acord cu gălăţenii care sunt proprietari pe câteva dintre garajele din Complex Ancora şi proiectul de restructurare urbană a fost blocat.


CITEŞTE ŞI: TUNELUL PE SUB DUNĂRE, cel mai IMPORTANT proiect pentru Galaţi

Citit 8318 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.