Aparatură medicală de ultimă generaţie la Spitalul de Copii (FOTO)
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Aparatură medicală de ultimă generaţie la Spitalul de Copii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Micuţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale pentru îndreptarea defectelor ortopedice vor putea fi de acum trataţi în Galaţi, ca în orice spital de pediatrie din ţările dezvoltate. Sala de ortopedie a Secţiei clinice de chirurgie şi ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului de Copii "Sf. Ioan" Galaţi beneficiază de acum de aparatură de ultimă generaţie. "Este vorba despre o lampă scialitică, o masă de operaţie transparentă, un aparat de radiologie mobil cu braţ C şi o bormaşină ortopedică. Toate sunt aparate de ultimă generaţie, mult mai sigure şi performante decât cele precedente", ne-a explicat dr. Virgil Cristea, medicul-şef al Secţiei.

Bloc operator modernizat

Alături de dotarea cu aparatură medicală a camerei de ortopedie, a fost modernizat întreg blocul operator de pe secţie. "Igienizarea şi modificările aduse blocului operator au costat în jur de 80.000 de lei. Banii au provenit de la bugetul local. În privinţa aparaturii, costurile s-au ridicat la aproximativ 500.000 de lei. Lampa scialitică a costat 70.000 de lei, masa ortopedică 150.000 de lei, iar aparatul mobil cu raze X aproape 300.000 de lei. Banii au fost asiguraţi din veniturile proprii ale spitalului",  a precizat directorul economic al instituţiei, ec. Laura Cloşcă.

Sala de ortopedie dispune şi de un aparat de anestezie nou, achiziţionat ce e drept de ceva vreme, fapt ce face acest procedeu medical mai sigur pentru micii pacienţi.

Citit 3661 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Septembrie 2012 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.