Pieton în oraşul fără trotuare: În Ţiglina, maşinile fac legea

Pieton în oraşul fără trotuare: În Ţiglina, maşinile fac legea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Zonele destinate trecătorilor sunt transformate în parcări ilegale

În ultima vreme, tot mai multe autovehicule încurcă circulaţia trecătorilor. Lipsa parcărilor se face simţită serios în majoritatea cartierelor gălăţene, lucru ce duce la staţionarea maşinilor pe locurile nepermise sau alocate pietonilor.

Campania „Pieton în oraşul fără trotuare” ajunge şi în cartierele Ţiglina 1 şi 2, în care problemele de acest gen sunt nelipsite. O simplă aprovizionare la piaţă devine o adevărată aventură. Macadamul vechi şi denivelat, dalele de pe trotuar care sunt una da, una ba, îi întâmpină zi de zi pe cumpărători, iar aleea de lângă parcul Şahiştilor (strada Saturn) este pe jumătate măcelărită din cauza  reparaţiilor începute de o lună şi jumătate, după cum ne-a adus la cunoştinţă domnul Mircea, un pensionar din zonă.

Un alt pensionar, Mitică Ispir, consideră că „sunt mai multe maşini decât pietoni şi că, în mod evident, abuzul e făcut de acestea, care sunt parcate de-a curmezişul. Nici complexul Arcada nu are suficiente parcări, iar autovehiculele staţionează anapoda chiar lângă Poliţia Judeţeană. Vizavi de Bănci, mulţimi de maşini aliniate pe trotuar de-a lungul şi de-a latul, fix în staţia de maxi taxi.

Mai încolo, la Şcoala Nr. 2, aleile sunt pline de gropi, praf şi mizerie. Cărarea dintre şcoală şi fostul cămin este nepavată, iar şanţurile neastupate sunt un pericol pentru copiii şi adulţii care au drum pe aici. O doamnă ne-a spus că „acest drumuleţ este în acest stadiu de foarte mult timp şi că nimeni nu a făcut nimic pentru a-l îmbunătăţi”.

Pe Strada Regiment 11 Siret, pietonii sunt nevoiţi să se strecoare pe lângă maşinile şi chioşcurile cocoţate pe trotuarele înguste. Locatarii blocului C16 şi E13 văd în fiecare zi gropile din faţa imobilului. În loc să circule pe trotuar, locuitorii sunt obligaţi s-o ia de-a dreptul pe stradă. Lipsa parcărilor le dă bătăi de cap atât şoferilor, care nu au unde să-şi lase maşinile, cât şi pietonilor, care sunt nevoiţi să meargă în fiecare zi cu teamă pe carosabilul încins de cei grăbiţi de la volan.

Citit 1791 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.