Vernisaj cu parfum de crizanteme la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

Vernisaj cu parfum de crizanteme la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi-a deschis porţile pentru vernisajul cu vânzare „Regina Toamnei, Crizantema”. Gingăşia şi frumuseţea crizantemelor, în diverse forme, culori şi aranjamente, a adunat în prima zi de gală o mulţime de iubitori de flori, dar şi curioşi.

Evenimentul, aflat la a X-a ediţie, a fost deschis de gazde, prin prezenţa Cameliei Moroianu, manager al complexului. Acesteia i s-a alăturat Aurora Marcu, fosta directoare şi cea care a pus bazele galei. Tot în deschidere, copiii de la Corul Allegria le-au cântat crizantemelor cu atâta bucurie încât le-au făcut, parcă, să zâmbească. Elevii, de la mic la mare, însoţiţi de profesori şi părinţi, au luat cu asalt complexul, curioşi şi impresionaţi de armonia şi simetria florilor. „Am fost şi anul trecut, dar acum e mai frumos. I-am luat bunicii un ghiveci cu crizanteme galbene, preferatele ei”, povesteşte Liviu Voicu, elev la Şcoala 24.

Nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală. Pe lângă braţele de ghivece pe care le-au cumpărat, fiecare dintre cei prezenţi a mai primit câte un fir de crizantemă din partea organizatorilor.

Regal de culoare şi parfum de toamnă

Vizitatorii sunt întâmpinaţi de Orchestra din flori, creaţie a reprezentanţilor din Focşani. Parterul complexului s-a transformat într-o simfonie cromatică şi olfactivă, redată de fiecare buchet în parte. La această ediţie sunt prezenţi expozanţi din toate colţurile ţării: Galaţi, Focşani, Cluj, Văcăreni, Bacău, Ploieşti, Tulcea, Baia Mare, însă există şi un stand al ungurilor din Budapesta. Preţurile se încadrează între 5 lei şi 180 de lei pentru cel mai impresionant mănunchi de crizanteme.

„E nevoie de pasiune şi atenţie pentru a creşte flori. Deşi crizantema nu este pretenţioasă, este elegantă şi foarte puternică. Rezistă până la sfârşitul lui noiembrie, aşa că îşi merită statutul de regină a toamnei”, relatează Cornelia Diţă, expozant.

În holul parterului, copiii de la şcolile şi grădiniţele partenere şi-a expus creaţiile ce redau pata de culoare a sfârşitului de toamnă, crizantema. Iar la etaj meşterii artizani îşi vând creaţiile în ton cu anotimpul.

Expoziţia îşi închide porţile duminică, iar programul de vizitare în weekend este între orele 9,00 şi 17,00.

Citit 2149 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.