Vox populi: Cum vi s-au părut Serbările Galaţiului anul acesta?

Vox populi: Cum vi s-au părut Serbările Galaţiului anul acesta?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A.N.: „Eu am văzut în afară ce înseamnă sărbători, căsuţe frumos amenajate. În schimb, la noi a fost o ţigăneală. Cârpe, pături. Nu zic că nu e bine să sărbătorim, dar aş fi vrut un pic mai multă civilizaţie. Numai ţiganii au comercializat, prea puţin meşterii populari. Chiar mi-e greu să cred că nu sunt alţii care să vină să vândă”.
Claudia, 39 de ani: "E aceeaşi treabă an de an, aceleaşi oale, aceleaşi ţigăneli. Nu se schimbă nimic. Nu vezi nimic interesant. Te plimbi în oraş ca nebunul, de la un cap la altul, şi vii acasă terminat de oboseală. Altceva interesant nu văd în treaba asta. De mâncat, pot să fac un grătar acasă, mănânc şi nu mă plimb de nebun pe străzi, să îngheţ de frig să mă caute unul pe la buzunare. Am mai fost într-un an şi am văzut gunoiiaele Galaţiului. Iar comercianţii nu sunt reprezentaţi decât de ţigani, care îi întind copilului în nas baloane şi acadele. Aproape că îi obligă. Aş vrea ceva interesant. Aş vrea ceva deosebit. Nu am reuşit să merg la concert şi nici nu mă încântă îmbulzeala aceea. Aceeaşi placă şi din ce în ce mai proastă".
Alina, 11 ani: „Urât, mult zgomot, mulţi ţigani şi multă gălăgie. Oameni care dau unii peste alţii, oameni care beau pe stradă. Mult fum. Nu găsesc nimic care să îmi placă”.
Cristina, 30 de ani: „Drumul a fost incomod şi pentru pietoni, şi pentru maşini. Eu zic că în anii trecuţi a fost mai bine. Ori oprea drumul pentru maşini şi se ocolea, ori se organiza în altă parte. Nu mi-a plăcut pentru că a fost foarte multă lume, iar pietonii nu au mers pe trotuar, cum ar fi fost normal. Din cauză că nu s-a oprit circulaţia, maşinile nu au mers fluent. Mi s-a părut că ceea ce au caracterizat serbările de anul acesta a fost kitschul. Mai mult decât în anii trecuţi. A fost un haos”.

Citit 2777 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 16:29

20 comentarii

 • postat de Alex
  Marți, 04 Decembrie 2012 12:14
  Urât, mult zgomot, mulţi ţigani şi multă gălăgie,nuami prostii de vazare..TIgani peste tot,oare nu mai sunt comercianti in Romania asta???Nu mai zic ce preturi erau la vin gen 5-6 lei 400 ml? si era indoit cu apa si vai de capu lui..2,5 micul?iar painea o plateai la 0,5 lei?Singurii comercianti care au tinut pretul neschimbat au fost cei cu Kurtoskalacs.Deci a fost tiganeala din lume.Pacat de orasul care il avem,iluminare vai de mama ei,numai zic nimc!AM AJUNS DE TOT RASUL!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un galatean Dezamagit...
  Luni, 03 Decembrie 2012 20:38
  RUSINEEEE !!! Chiar nu v-ati saturat sa ne calcati in picioare? :| Dimineata cand iesiti din casa nu va este rusine fata de vecini,fata de oamenii care sperau sa fie un inceput odata cu alegerea noului....edil :| FURATI,FURATI si iar FURATI...dar mai faceti si ceva pentru noi...chiar atat de mult va cerem?...si daca cineva din primarie imi citeste acest mesaj...va spun o vorba... "Sunt oameni atat de saraci, incat singurul lucru pe care il au,sunt banii."
  0
  0
  Raportează
 • postat de Suparaciosu
  Luni, 03 Decembrie 2012 19:33
  Serbarile Galatiului de anul acesta s-au numit PROSTIADA TIGANEASCA
  Pe 30 noiembrie 2012 ora 18.45 in fata fostei Librarii Centrale s-a creat un blocaj omenesc si atunci oamenii au
  inceput sa injure, sa se calce pe picioare si sa se impinga. Pe mama mea in fata blocurilor P oamenii au impins-o
  si au calcat-o pe picioare.
  Rusine organizatorilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stan mincinosul
  Luni, 03 Decembrie 2012 18:18
  Dezamagire , Marius Stan un mincinos!!!

  Asteptam cu bucurie luminile de sarbatori cum a promis pe la tv ca o sa ajunga luminite acolo unde nu a ajuns niciodata , ceva special dar dezamagire si intristare , STAN MINCINOSUL , bataie de joc
  Asa mincinos nu am mai vazut , macar putea sa zica ca nu o sa fie ceva special dar el mintea cu nerusinare ,
  Luminile asta nici pe la sate nu fac furori
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 03 Decembrie 2012 18:07
  ceea ce nu au voie cetatenii, sa distruga afise electorale mincioase a facut-o natura. multumim, DOAMNE, multumesc ca nu mai sint obligat cind ma uit pe geamul balconului sa-i vad fata rinjita a lui durbaca. in fiecare zi de cind s-au afisat portretele in photoshop a dragilor conducatori nu mai scap de ei. la un semafor de 90-60 secunde ma rinjeste pislaru, cind vreau sa dau un colt, apare moaca lui ...politician. ma bucur enorm ca vijelia a rupt afisele electorale a mincinosilor si bogatilor galatiului. mincinosi de mucava ce vor un vot care le va marii averea . nici un gind pentru amarasteni. asta o stiu din lectiile invate de la alegerile libere din 90. aceeasi minciuna si sfidare vesnica. adevarul e ca sintem si tare prosti. eu ii votez pe totii, tus sa am pe stampila suficient, pentru ca-mi sint dragi toti, acum. ce frumos ma mint... deci o stampila pe fiecare candidat. asta o sa fac eu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Luni, 03 Decembrie 2012 17:12
  Deci o bataie de joc mai mare ca aceste asa-zise sarbatori ale Galatiului editia 2012, NU A MAI FOST!!! O panarama...Aceiasi t i g a n i imputiti, aceiasi romulanoizi ordinari si macar o atitudine am luat in acea seara. O gloata de T I G A N O I se ascundeau de politisti undeva in statia din Tiglina-1 pe gang. Cum a trecut garda, romulanoizii s-au ascuns in intunericul gangului., moment in care m-am dus langa politisti si le-am spus ca dupa acele dughene au o prada de toti banii. S-au dus si i-au luat pe tuciurii ca din oala!!! Bai deci nu se mai poate frate...De ani de zile aceiasi nespalati de tziganoizi si romulanoide putind a transpiratie si a lipsa de apa si sapun...Nu se poata asa la infinit. Particip in fiecare an la serbarile Brasovului si imi dau lacrimile cat de frumos sunt organizate ( exceptand bazaconia aia de primar de 2 lei...scripcaru). Numai costume medievale si scenete frumoase...Chioscuri amenajate frumos in zona Prefecturii si terase de bun gust pe pietonalul fostului Bd Republicii catre Piata Sfatului...La noi,...tinichele, cuie, cacaturi, zdrente si penibilitati ordinare...Cele mai frumoase evenimente din Galati au fost cele organizate de 1-Decembrie la Prefectura da catre actualul Prefect. Nota 10. Deci alea au fost cele mai frumoase evenimente si bine organizate...Nu cretinatatea oferita de actualul edil...Cum dracului sa pui tu scena intre blocuri fratele meu???? Cum dracului de nu ai oprit tu circulatia pe arterele principale obligand la inghesuiala pe trotuarele si-asa inguste miile de oameni??? Cum dracului sa nu luminezi TOT orasul ori nu numai zonele ,,DE VAZA" ??? Ce au cartierele Micro- 19, Micro-16, IC-Frimu, Micro 13b, Micro-39???? Acolo nu-i Galatiul???? Rusine primare!!!! De sarbatorile Galatiului ai fost PENIBILUL ANULUI 2012!!!! RUSINE!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 03 Decembrie 2012 14:37
  Si produsele alimentare la niste preturi foarte mari,iar calitatea a lasat de dorit.Am cumparat de la un chiosc vizavi de telefoane//la POTCOAVA DE AUR//niste lebar.Nici ciinele nu a vrut sa/l manince,asa era de sarat.Pacat,ca la preturi au fost in frunte iar la calitate in coada.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SB
  Luni, 03 Decembrie 2012 10:53
  Pe 30 noiembrie la ora 20:00 se montau inca panouri luminoase in zona Tiglina II (trecere de pietoni) ... fara comentarii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Luni, 03 Decembrie 2012 10:47
  ca sa spunem ce si de ce nu ne-a placut ar fi trebuit sa spunem inainte e asta toti ce am fi dorit s vedem si sa avem in mica vacana ce inceput de decembrie si sfarsit de noiembrie:
  1. defilari de costume, care alegorice tematice in frunte cu sportivii si echipele sportive aducatoare de trofee si bucurii cu fanfare si ambient muzical specific
  2. parc de distractii pentru copii si tineret (permanent) amenajat si animat ca de sarbatoare
  3. zone de concerte in aer liber (minim 2)
  4. concursuri si activitati sportive cu premii si premianti pe tot parcursul weekendului foarte mediatizate, cu intrare libera si foarte diversificate.
  5. artificii, lumina multa si foarte multa muzica.
  6. din cei 500.000 de euro sa se gaseasca dracului 5-6 clowni cocotati pe catalige cu mainile pline de baloane pe care sa le dea GRATUIT copiilor!
  7. punerea in valoare a Dunarii prin organizarea de concursuri de-a lungul falezei si prin aruncarea de artificii din larg (efectul vizual e extraordinar)
  8. oprirea circulatiei auto pe toate arterele principale de promenada si incurajarea comerciantilor sa nu cresca nejustificat preturile.
  ....
  ca fapt divers, ceea ce ma doare cel mai tare e ca nu s-a gandit nimeni pana acum sa puna la dispozitie o bucata generoasa de teren pentru a construi un investitor un parc de distractii permanent cu tot ce-i trebuie pentru a fi atractiv atat pentru braileni cat si pentru galateni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Luni, 03 Decembrie 2012 10:28
  De la Restaurant Neacsu din micro 19 spre iesirea din Galati spre Tecuci nu sunt deloc lumini. In alti ani si aceasta zona era luminata in perioada sarbatorilor cu fel si fel de luminite. Este tot o poarta de intrare in orasul Galati. Va rog frumos sa luminati si aceasta zona.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sarbatoare
  Luni, 03 Decembrie 2012 09:34
  Ar fi bine ca sarbatoarea sa fie in afara postului. Luati masuri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ya-ya
  Luni, 03 Decembrie 2012 08:35
  Jalnic. 500.000 de euro? Wow...
  0
  0
  Raportează
 • postat de iuli
  Luni, 03 Decembrie 2012 08:19
  Jalnic! Asa se intelege la noi prin serbare. Care a fost diferenta intre piata si serbarile Galatiului? Nici una! In fiecare an la fel. Nimic nu se schimba. La noi ca la nimeni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 03 Decembrie 2012 07:55
  Cea mai mare batjocura.O tiganie de nedescris,Mizeri la tot pasul,seara ,se revarsau gunoaiele de pe bancile de pe pietonala,oameni turmentati, ciorapi alturi de turta dulce si mici,mesteri populari cativa si cu nimic sa te atraga,inghesuiala, intr-un cuvant cea mai urata organizare de pana acum, Decat asa mai bine deloc.Cand vezi cum este in alte orase te apuca o revolta si o mare scarba. Rusine Primariei,organizatorilor si mai ales celor care asteapta un vot de la galateni.Macar in acest an trebuia sa fie ceva deosebit dar nu in sens negativ. Tigania si promiscuitatea au fost la ele acasa.Mai bine faceati altceva cu 500.000 de euro ca de exemplu curatenie care lasa de dorit in cartierele marginase sau spatii verzi frumos amenajate ca de iarna. Primarul nou ales chiar si de mine -niciun calificativ nu merita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristian
  Luni, 03 Decembrie 2012 06:39
  @ Ion Cetateanul: In caz ca nu ai observat, suntem in plina campanie electorala si sunt poze in tot orasul cu candidatii pt locurile de deputati si senatori. Nu aveau cum sa le ia de pe stalpi pe str Navelor ca ti se pare tie a nu-stiu-ce!

  Ma mir ca nimeni nu mentioneaza amplasarea proasta a artificiilor. Mai bine le puneau pe acoperisul Institutului de Proiectare,caci de acolo puteau fi vazute si din Tiglina si restul orasului! Asa, abia cand am iesit la Romarta, de fapt in fata hotelului Galati le-am vazut bine. Intre blocurile de pe Navelor nu se vedea nimic.

  Mesterii populari de la Potcoava erau de fapt vreo 3, muult mai putini ca in anii trecuti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Luni, 03 Decembrie 2012 06:17
  Ceva intre balciul anual din targuri si targurile saptamanale de prin comune. Iluminatul in zona chioscurilor sub orice critica ,la fel si ghirlandele cu leduri.ceva in genul "la's ca merge si asa" . Inspirat locul ales pentru scena ,proasta organizarea acestuia . Scena mascata de un cort plasat pe mijocul strazii- in avanscena ,cei care erau de la cort inspre 'Nespalata' nu vedeau nimic . Cat ar fi costat pe organizatori daca ar fi instalat o camera si ar fi fost mascat cortul cu un display gigantic ( poate instalat de un sponsor sau de o societate specializata in reclame ) pe care scena sa fie adusa mai aproape de spectatorii care nu au mai avut loc intre scena si cort ,poate si scena ridicata cu cativa metri mai sus.... Cel mai mult m-a deranjat faptul ca pe stalpi erau fotografii ale candidatilor ,Paslaru USL predominant pe dreapta si ai PP_DD pe stanga ,asta ca sa-mi comfirme ca toata afacerea nu are decat un scop electoral pe bani publici... Buna mi s-a parut zecimea din formatia Lautarii si buni interpretii prezenti .Nota proasta organizatorilor pentru faptul ca nu au dat nici macar o floare interpreti(e)lor,lucru care se intampla la oricare din spectacolele organizate in cea mai saraca comuna( daca nu era o spectatoare ,maestrul Botgros pleca ca de langa gard) ,penibil prezentatorul care vorbea mai mult de Oltenia (asta cat am prins de la distanta ,din spatele cortului) .Cred ca totul a fost organizat de mantuiala si astfel s-a mai bifat o actiune....
  0
  0
  Raportează
 • postat de ue
  Luni, 03 Decembrie 2012 01:21
  Eu postez mesaj PRO Sarbatorile Galatiului organizate anul acesta la Galati!
  Argumentez: amplasarea, respectiv comasarea casutelor si a corturilor cat mai in centru este un lucru firesc, nomal pentru orasele civilizate si ajuta la o mai buna administrare/organizare si gestionare a activitatii comerciale.
  Produsele comercializate au fost din categoria "asta avem in tara si asta vindem".
  M-au deranjat "unele" cu diverse jucarioare pe care le desfaceau de pe sub fuste si lasau ambalajele la voia intamplarii. Tine asta cumva de administratia orasului? Apropo, am vazut si "mesteri" fugariti de organele de ordine.
  Nu am vazut WC-uri ecologice. Probabil, pentru ca nu am avut o nevoie urgenta!
  Mi-a placut mult amplasarea noii scene (desi, la anul sper sa vad artistii de la mai mare distanta) pe soseaua lata unde nu s-au mai putut rupe copaceii, nu s-au mai stricat bancute ca cele de pe Faleza, de la Elice.
  Artistii...astia sunt si pe astia ii ascultam! Pe viitor, rog administratia sa nu se mai repete in alegerea artistilor la manifestarile galatenilor, vezi Tandarica. Nu-i bai, e mare artist, dar gusturile-s diferite printre oameni si trebuie multumiti cat mai multi. In rest, multa mancare, bautura pe toate gusturile si buzunarele si multa voie buna a fost.
  Se putea mai bine la ornarea casutelor de lemn in semn de sarbatoare de iarna si mai multa estetica la corturile de pe Brailei, dar cum timpul nu-i pierdut nici de acum, caci domnul primar ne-a promis prelungirea sarbatorilor Galatiului, sa speram ca vom gasi asa ceva de acum inainte.
  O propunere pentru anul viitor!
  Frumoasele nostre traditii de sarbatori presupun muulte amanunte, de la ornamente de brad, la prajituri facute in casa si mici cadouri pentru musafiri, iar pe acestea le pot realiza copiii in locuri special amenajate (incalzite) unde supravegheati de liceenii de la liceele de profil, sau de studenti, le pot face chiar ei insisi spre bucuria parintilor. In plus, unde-i micul parc de joaca amplasat in targuriile copilariei mele? Speram sa le vedem la anul, frumos amplasate si fara improvizatiile celor de langa Sala Sporturilor.
  Apreciez efortul administratiei locale in a organiza Serbarile Galatiului de anul acesta in Noul Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Danutzu
  Luni, 03 Decembrie 2012 01:21
  Am 23 de ani si pana pe la 21 eram de Sarbatorile Galatiului mereu pe strada, facand ce fac probabil si ceilalti galateni aruncam ochii,mai mancam o chestie, ma mai plimbam ale alea etc ...

  De 2 ani ma duc pe 30 la film in Braila si cu parere de rau o spun ca ma simt mult mai bine, mai linistit, cu un grup de prieteni luam un popcorn, suc ( nu recomand fanta, e apa cu acid ) si petrecem 2-3 ore cat tine filmu + 2-3 ore prin mall. Nu stiu in ce masura alte festivaluri sau serbari din alte orase se termina ca la noi dar cand revii in oras e o mizerie de nedescris, tie scarba la propriu sa mergi pe strada sau in locurile asa zis amenajate. Tigani si tarabagii, te mai sperie si 1-2 clovni sa iti ia banii, e o cersetorie de comert, nu mai spun ca mirosul, pe unde gasesti asa zisi producatori de carne, iti intoarce stomacul pe dos ... Pe langa tigani apar si ungurii/maghiarii .. care vorbesc in limba lor si nu te intelegi nicicum cu ei ... Nu stiu cum e gandita treaba asta dar intre ce e acum pe la noi si balci-urile tiganilor nu vad nici o diferenta ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 03 Decembrie 2012 00:31
  Simplu: Tiganii cu cratiti, tot feul de baghete de led-uri, aceleasi caciuli si ciprapi cu carnati! Iluminat prost, organizare haotica. PRETURI MARI! 6lei 400ml de vin sau 3lei 200ml. CRUNT! Ciocolata de casa (fabricata) 4ron\100gr, 2.5lei mic-ul ars! Frumos ar fi fost sa fie cateva formatii de colinde prin boxe tot orasul decat urletele alea populare indescifrabile. Brazi colorati, multe lumini... tarabe cu suveniruri personalizate, nu brelocuri cumparate de la Euromall de tiganiada perpetua. Cel mai slab an... prea inghesuit, lipsa de civilizatie. Incet incet, lumea incepe sa aibe pretentii... asta e de bine... Lipsa iluminatului si pungilor de gunoi dintre P-uri. Lui cap de minge primar ii dau:
  5 - aspect general al sarbatorilor; 2 - organizare; 1- locatie si 2- fonduri cheltuite. Incep sa-l regret pe nicolaie si asta este foarte grav! Stai linistit nu te-am votat... nu ca as fi avut pe cine! Toti sunteti o gasca de HOTI SI LACHEI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lol
  Luni, 03 Decembrie 2012 00:19
  "Nu mi-a plăcut pentru că a fost foarte multă lume'. Asta a fost cel mai tare raspune ever:)))))
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.