Vox populi: Cum vi s-au părut Serbările Galaţiului anul acesta?

Vox populi: Cum vi s-au părut Serbările Galaţiului anul acesta?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A.N.: „Eu am văzut în afară ce înseamnă sărbători, căsuţe frumos amenajate. În schimb, la noi a fost o ţigăneală. Cârpe, pături. Nu zic că nu e bine să sărbătorim, dar aş fi vrut un pic mai multă civilizaţie. Numai ţiganii au comercializat, prea puţin meşterii populari. Chiar mi-e greu să cred că nu sunt alţii care să vină să vândă”.

Claudia, 39 de ani: "E aceeaşi treabă an de an, aceleaşi oale, aceleaşi ţigăneli. Nu se schimbă nimic. Nu vezi nimic interesant. Te plimbi în oraş ca nebunul, de la un cap la altul, şi vii acasă terminat de oboseală. Altceva interesant nu văd în treaba asta. De mâncat, pot să fac un grătar acasă, mănânc şi nu mă plimb de nebun pe străzi, să îngheţ de frig să mă caute unul pe la buzunare. Am mai fost într-un an şi am văzut gunoiiaele Galaţiului. Iar comercianţii nu sunt reprezentaţi decât de ţigani, care îi întind copilului în nas baloane şi acadele. Aproape că îi obligă. Aş vrea ceva interesant. Aş vrea ceva deosebit. Nu am reuşit să merg la concert şi nici nu mă încântă îmbulzeala aceea. Aceeaşi placă şi din ce în ce mai proastă".

Alina, 11 ani: „Urât, mult zgomot, mulţi ţigani şi multă gălăgie. Oameni care dau unii peste alţii, oameni care beau pe stradă. Mult fum. Nu găsesc nimic care să îmi placă”.

Cristina, 30 de ani: „Drumul a fost incomod şi pentru pietoni, şi pentru maşini. Eu zic că în anii trecuţi a fost mai bine. Ori oprea drumul pentru maşini şi se ocolea, ori se organiza în altă parte. Nu mi-a plăcut pentru că a fost foarte multă lume, iar pietonii nu au mers pe trotuar, cum ar fi fost normal. Din cauză că nu s-a oprit circulaţia, maşinile nu au mers fluent. Mi s-a părut că ceea ce au caracterizat serbările de anul acesta a fost kitschul. Mai mult decât în anii trecuţi. A fost un haos”.

Citit 2908 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2012 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.