Cartierul Ţiglina II: Asaltat de hoţi şi de miasme de hazna
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cartierul Ţiglina II: Asaltat de hoţi şi de miasme de hazna
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnirea cu gălăţenii din Ţiglina II, de joia trecută, s-a soldat cu sesizarea unor probleme care se regăsesc în mai toate marile cartierele din municipiul Galaţi. Aşezat între străzile Coşbuc şi Siderurgiştilor,  între bulevardul Brăilei şi strada Crizantemelor, cartierul Ţiglina II era joia trecută sub întinderea nesfârşită şi albă a zăpezii. Micile căi de acces erau acoperite de o pojghiţă de gheaţă, de aceea nu i-am aşteptat pe gălăţeni să vină la noi, ci am mers noi înspre ei.

Intrarea în cartier - pe la veceurile de la „Păpădie”!

Cu sau fără zăpadă, însă, acest cartier central are o deschidere aparte dinspre staţia de la „Păpădie”, respectiv o colecţie de veceuri publice care variază de la trei la şapte, în funcţie de cantitatea de bere vândută în zonă! Haznalele, chiar dacă sunt moderne, tot haznale rămân, fiindcă atât vara, cât şi iarna emană mirosuri imposibile. Că vii de la Palatul de Justiţie, de la Poliţie sau de la băncile centrului civic ozonul este grav viciat. Şi cum suntem în plin centru, chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor (sic!) şi a parcului care în ultimii ani a rămas fără niciun fir de iarbă, ne gândim că nu ar fi rău ca, odată şi odată, această stare de veceu să înceteze măcar în locurile de referinţă ale oraşului. Mireasma de budă şi posibilele imagini indecente oferite de petrecăreţii de prin zonă transformă atât parcul de la "Păpădie" şi staţia de transport în comun într-o zonă nesigură. Sperăm ca noul consiliu local să ia în calcul o posibilă reamplasare a veceurilor publice (şi a punctelor de colectare a gunoioului) din municipiul Galaţi, fiindcă nu numai aici, ci în tot oraşul ele sunt postate fie în staţii, fie, mai grav, în faţa unor instituţii.

Jafurile din maşini, la rang de lege

O altă problemă pe care ne-au semnalat-o gălăţenii din Ţiglina II este cea a lipsei agenţilor de pază şi ordine prin zonă, deşi sediul Poliţiei Judeţene este chiar în acest cartier. Gh. Ciobanu, de la blocul C9, dar şi alţi gălăţeni din zonă ne-au semnalat furturile care se comit mai tot timpul în Ţiglina II. „Cu puţin timp în urmă, m-am trezit fără benzină în maşină. Mi s-a întâmplat acest lucru de vreo două ori, după ce mai înainte de acest episod îmi furaseră cablurile de la remorcă... Am mers la poliţie şi m-am trezit luat la întrebări, de parcă eu eram infractorul. Cred că trebuie întărite forţele de pază şi ordine pe timpul nopţii, fiindcă acest cartier onorabil a devenit de la o vreme raiul hoţilor", spune gălăţeanul.

Citit 3023 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.