Clinica de Stomatologie din Ţiglina II: Fără gard şi la discreţia câinilor comunitari
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Clinica de Stomatologie din Ţiglina II: Fără gard şi la discreţia câinilor comunitari
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În mijlocul cartierului Ţiglina II, pe locul fostului dispensar, se află de mai bine de zece ani Clinica de Stomatologie (strada Constructorilor nr. 33 A) care include şi un cabinet dermato. De altfel, un loc foarte căutat, dar care îţi dă fiori încă de la intrare. Aici slujesc zece medici, plus asistenţi şi personalul de întreţinere. Numai că, rod al neglijenţei şi al lipsei ordinii publice, clinica a rămas fără poarta de la intrare! "Se fură ca la drumul mare. Sunt favorizaţi şi de lipsa iluminatului public din parcurile dintre blocuri. Hoţii vin noaptea, desfac gardul şi pleacă cu el în spate. Au luat poarta, dar au luat şi o mare parte din gardul de sârmă", ne pune în temă Carmen F..

Câinii îi atacă pe pacienţi

Una dintre angajatele clinicii ne-a relatat şi alte aspecte, cel mai grav fiind cel al câinilor. "Pe de o parte sunt clienţii care intră cu câinii în unitatea sanitară şi nu au voie, pe de alta sunt câinii comunitari care au împânzit cartierul. Nu vă recomand să fiţi pe aici când se încaieră aceste animale, chiar în curtea aşezământului de sănătate".

Canalizare fără capac, acoperită de zăpadă

Cum ieşi din clinică, pe partea stângă, de sub zăpada proaspăt aşezată se cască larg o gură de canalizare! Este descoperită - semn că acoperă vreo coloană de apă caldă, deşi un punct termic este la câţiva metri distanţă de clinică. Neatenţia şi mai ales zăpada îi pot duce în eroare pe trecători, punându-le viaţa în pericol. Semnalăm pe această cale societatea care are în grijă acea gură de canalizare, fiindcă se vede treaba că ai noştri colecţionari de fier vechi dispun de o imaginaţie şi de o viteză "de lucru" care depăşesc cu mult neglijenţa şi indiferenţa autorităţilor.

Copacii trebuie igienizaţi

O altă problemă care trebuie rezolvată în cartier este şi cea a igienizării copacilor. Tiglina II este printre puţinele cartiere care mai dispun încă de ceva spaţii verzi, deşi şi acest cartier este asaltat de baterii de garaje provizorii. În perimetrul parcurilor sunt copaci doborâţi, chiar dintre cei tineri. O mai bună conlucrare între autoritatea locală cu asociaţiile de locatari, cu şcolile - care ar trebuie să-i mai scoată pe copii în mijlocul naturii şi să-i înveţe să îngrijească puţinele oaze de verdeaţă din oraş - credem că nu ar strica. Nu chiar acum, dar măcar după ce se încălzeşte afară.

Citit 2613 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.