Bursele Kiwanis: Liceenii cu rezultate deosebite sunt recompensaţi

Bursele Kiwanis: Liceenii cu rezultate deosebite sunt recompensaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aseară s-au înmânat bursele Kiwanis, tinerilor elevi gălăţeni care s-au remarcat la diverse concursuri de renume şi olimpiade şi care ne fac cinste la nivel local, naţional şi chiar internaţional. Clubul Kiwanis Galaţi este alături de copiii supradotaţi de mai bine de 15 ani, oferindu-le sprijin pentru dezvoltarea personală şi recompensându-i pentru meritele deosebite. Pentru bursele de anul acesta s-au înscris elevi din cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din oraş: CNVA, CNMK, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Colegiul Al.I.Cuza, Colegiul Costache Negri, Seminarul Teologic şi Liceul Sportiv.

„Din peste 50 de dosare au fost aleşi 27 de bursieri, care vor primi câte 100 de lei pe lună, timp de şase luni”, le-a comunicat Valeria Tudose celor prezenţi la eveniment. Departajarea s-a făcut în urma performanţelor, a situaţiei şcolare, dar mai ales a celei materiale, precum şi în urma caracterizărilor întocmite de profesorii de la clasă. Pentru ca tinerii să se bucure pe deplin de venirea sărbătorilor, au fost recompensaţi cu bursa pe două luni în avans. Banii pe care aceştia îi primesc sunt strânşi în urma unui bal de caritate organizat anual de Clubul Kiwanis, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Ei sunt elevii de la Liceul de Artă care s-au remarcat prin rezultate deosebite anul acesta: Tincuţa Marin, Ştefana Lepădatu, Andreea Teodora Geru, George Ionuţ Virban, Sabin Iordache, Ana Maria Sandu, Dumitra Cobzaru. De la CNVA, s-au remarcat: Alexandra Gabriela Gheorghe, Nelu Nedeje, Laura Maria Horga şi Beatrice Nicoleta Popa. De la CNMK, beneficiari ai burselor sunt: Claudia Maria Bostan, Manuela Silvia Tofan, Cristina Pârlog şi Vlad Muscalu. Au primit recompensa şi elevi ai Colegiului Cuza: Adrian Cosmin Florescu, Marius Mirel Neagu, Alexandru Nicolae Dascălu, Alexandru Alin Badiu şi Andrei Ştefan. Dintre liceenii de la Colegiul Costache Negri s-au remarcat: Dorin Gabriel Clisu, Oana Iustina Ghimbăşanu, Simona Râpeanu şi Andra Dogaru. Merite deosebite au avut şi Georges Vârgolici, de la Seminarul Teologic, şi Cosmin Ionuţ Neculiţă, de la Liceul Sportiv. Tinerii recunosc că bursele le sunt de folos, iar banii îi vor folosi pentru achiziţionarea de materiale didactice.

Citit 3694 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2012 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.