Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru Revelion

Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru Revelion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carnea de porc şi preparatele din carne trebuie cumpărate doar din locuri autorizate * Petrecăreţii în aer liber trebuie să se îmbrace adecvat şi să evite băuturile alcoolice


Deşi ziua de Crăciun a trecut, specialiştii menţin încă recomandarările alimentare şi în privinţa vremii şi pentru zilele care urmează. Astfel de sfaturi sunt cu atât mai binevenite cu cât mulţi dintre români consideră Crăciunul doar ca pe o pregătire pentru seara de pomină sărbătorită la trecerea dintre ani.

Vizate, în primul rând, sunt alimentele tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales cele care conţin multe grăsimi şi sunt prelucrate termic prin prăjire. Cum tot mai mulţi dintre noi cumpără preparatele de Sărbători în detrimentul celor făcute în casă, specialiştii în sănătate publică spun că achiziţionarea cărnii şi a preparatelor din carne de porc trebuie făcută doar de la comercianţii autorizaţi care pot certifica controlul medico-sanitar al produselor. Nu de puţine ori, unii comercianţi aleg să scape de carnea mai veche prin oferirea spre vânzare la preţuri mai mici.

„Alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate, produse care contribuie la eliminarea excesului de toxine din organism şi la reglarea problemelor de digestie. Este recomandată, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Pentru cei care sărbătoresc în aer liber

Chiar dacă de Crăciun am avut o vreme fără temperaturi foarte scăzute, de Revelion previziunile meteo anunţă că vremea se va răci. “În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, ministerul recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate (căciuli, mănuşi, fulere, îmbrăcăminte corespunzătoare). Totodată, este bine ca cei care vor petrecce în aer liber să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite, pentru refacerea echilibrului termic al organismului. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde (nu fierbinţi), fără conţinut de alcool”, se mai arată în comunicat. Consumat la temperaturi scăzute, alcoolul dă o falsă senzaţie de încălzire şi confort.

Citit 991 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2012 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.