Ghimbirul, planta care face minuni în sezonul rece

Ghimbirul, planta care face minuni în sezonul rece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Datorită celor 13 funcţii benefice exercitate asupra sănătăţii, ghimbirul este considerat una dintre cele mai eficiente plante tropicale, potrivit portalului Csid.ro. Mai mult ca oricând, ghimbirul este recomandat în această perioadă, când ne confruntăm, pe de o parte, cu frigul care accentuează afecţiunile reumatice, iar, pe de altă parte, cu problemele digestive specifice sărbătorilor. În Asia, ghimbirul era şi încă mai este folosit cu încredere în medicină, pentru a trata inflamaţiile stomacului, stările de greaţă sau chiar diareea.


În ultimele decenii, după zeci de studii care l-au avut în centrul atenţiei, oamenii de ştiinţă au decis: ghimbirul este mai mult decât un remediu tradiţional; este aproape un medicament, în chimioterapie, sarcină, artrită reumatoidă, osteoartrită, dureri musculare, digestie şi stări de greaţă, deoarece conţine aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismului.

Cum ne ajută

Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat, pentru: inflamaţii ale gâtului, laringită şi tuse.

Pentru durerile de stomac, îl puteţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe, mai ales dacă aţi făcut un uşor exces culinar, amestecaţi suc de ghimbir cu zeamă de lămâie şi sare şi consumaţi amestecul întotdeauna înainte de mese.

Dacă suferiţi de afecţiuni biliare, amestecaţi suc de ghimbir cu şapte pahare de lapte şi fierbeţi compoziţia până scade la jumătate; apoi îndulciţi cu zahăr şi consumaţi înainte de culcare.

Ghimbirul poate înlocui, de asemenea, orice medicament pentru calmarea durerilor de cap de după petreceri de pomină - trebuie doar să aplicaţi pe frunte o pastă din ghimbir uscat cu apă sau gel de aloe.

Dacă durerile de cap au un substrat nervos, atunci sucul de ghimbir se amestecă cu lapte şi se foloseşte ca inhalant.

O altă durere căreia ghimbirul îi poate face faţă este cea de dinţi, numai dacă aplicaţi o pastă din ghimbir şi aloe vera pe partea unde simţiţi durerea.

Ceaiul preparat din ghimbir este antidotul perfect împotriva răcelii.

De asemenea, planta poate fi parte integrată din curele de slăbire, deoarece stimulează metabolismul şi arde grăsimile.

Citit 1956 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.