Spectacolul iubirii: „Noi suntem cel mai frumos cuplu din lume”

Spectacolul iubirii: „Noi suntem cel mai frumos cuplu din lume”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Când începe să cânte, se schimbă anotimpurile. Orice ar părea că se întâmplă afară, lumina din ochii ei îmi aduce în suflet primăvara” * „Îmi place că este topit după copii şi că în fiecare iarnă se transformă în Moş Crăciun, spre bucuria celor mici şi chiar a celor mari, care şi-au păstrat în suflet credinţa în puterea magică a Moşului”


Nu există pe lume altceva mai emoţionant, mai fermecător decât spectacolul iubirii! Iar când protagoniştii poveştii de dragoste sunt doi artişti talentaţi, arzând mistuitor pe scenă pentru arta şi publicul lor, atunci e clar: luaţi loc în loja vieţii şi pregătiţi-vă inimile pentru „cel mai frumos cuplu din lume” - Florina Nistor şi Ionuţ Negrişanu, artişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Şi pe acordurile celebrului cântec interpretat de Mina şi Adriano Celentano “Siamo la coppia piu bella del mondo”, să înceapă spectacolul.

Gong!

„…priviri fugare printre arlechinii de la teatru, un zâmbet, două, am zărit-o într-o zi plângând şi am întrebat-o de ce plânge. Aşa s-a înfiripat prima discuţie. De aici a urmat spectacolul iubirii noastre. S-a născut într-un spectacol şi, pentru noi, a continuat ca un spectacol”, îşi amintesc Florina şi Ionuţ despre clipele în care au început să se lege sentimentele între ei. „Ne-am găsit, într-un univers paralel, dragostea de arta, şi sentimentele au năvălit peste noi, puternice, fierbând de pasiune. Iar noi, ca doi îndrăgostiţi «cuminţi», nu ne-am opus, ci le-am lăsat să ne domine în voie. Am tratat totul cu candoarea junilor abia frământaţi de primii fluturi în stomac, ne-am oferit unul celuilalt dragoste şi de nimic altceva nu a mai fost nevoie! Dragostea este un sentiment atât de amplu, încât poate cuprinde în el toate celelalte aspecte ale vieţii, storcând de rău răul şi înmulţind binele rămas cu tot binele existenţei. Cu un astfel de mod de a privi lucrurile am năvălit între cei care ne cunoşteau şi, prin felul nostru de a fi, le-am pus pentru o vreme la grea încercare, puterea de reacţie!”, îşi amintesc, cu zâmbetul pe buze, cei doi îndrăgostiţi ai scenei gălăţene.

Arzând pe scena teatrului

Îi vezi pe scenă, dăruiţi publicului şi artei lor, îi vezi în ipostaze de vacanţă şi în familie şi nu poţi să nu te întrebi cum reuşesc să împletească viaţa artistică, succesele, repetiţiile istovitoare, turneele cu viaţa de cuminte şi aşezată de familie. „Nu le împletim nicicum. Ele cresc unele din celelalte. Nu ar avea sens separate. Suntem artişti, ne-am dedicat viaţa scenei, apoi ne-am găsit acolo. Acolo, pe scenă, e acasă”, răspund amândoi.

Şi îmi dau ca exemplu elocvent cea mai proaspătă premiera a teatrului “Întâmplări într-O noapte furtunoasă”. „Indiferent de cât de - aşa cum spuneţi - «istovitoare» ar fi fost repetiţiile, noi nu ne dădeam plecaţi, la finele unei zile de lucru. Ne jucam serios. E drept că se spune că un artist, în timpul unui spectacol sau a unei repetiţii, consumă energia pe care o arde un atlet la o probă olimpică, dar noi nu simţim asta”, mărturisesc cu entuziasm.

Ionuţ Negrişanu este convins că tocmai din acest aspect al pasiunii pentru profesie s-a născut şi teribilul travesti care i-a reuşit Florinei în recenta premieră a Muzicalului. Mignonă, fragilă şi extrem de feminină atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în rolurile cărora le-a dat viaţă pe scenă Florina Nistor se transformă de minune în… bărbat. Cu un ochi învineţit, este cel mai inspirat şi mai autentic Spiridon din câţi au jucat vreodată într-O noapte furtunoasă a lui Caragiale. „Spiridon, faimosul băiat de casă care dă cu tifla ameninţărilor lui Titircă - Inimă Rea, îşi stinge ţigara de călcâiul bocancului, pentru ca mai apoi să se alăture gloatei de lăutari şi să cânte «De mic, sărăcuţ de mine…». O să vă întrebaţi de unde ştiu toate astea, fiindcă eu, în spectacol, am rolul unui rezoneur orb. Eh, am să vă dezvălui un secret: m-am prefăcut ca văd…. şi mi-a reuşit. Joaca asta serioasa nu ne îngăduie să facem diferenţe între scenă şi casă”, ne-a mărturisit Ionuţ Negrişanu.

Proba de foc

Oricâtă dragoste, înţelegere, armonie ar fi într-un cuplu, cu siguranţă măcar o notă, un diez sau vreun bemol, ca să vorbim muziceşte poate tulbura aria fericirii. Aşa că i-am supus pe cei doi îndrăgostiţi la o încercare: ce anume le place unul la celălalt şi ce ar schimba!

Florina: „Îmi place că este topit după copii şi că în fiecare iarnă se transformă în Moş Crăciun, spre bucuria celor mici şi chiar a celor mari, care şi-au păstrat în suflet credinţa în puterea magică a Moşului. Cred ca asta m-a lipit foarte tare de el”.

Ionuţ: „Are lumină în ochi, o lumină care nu e dată neapărat de culoarea azurie, ci mai degrabă de curăţenia ei lăuntrică. Iar când începe a cânta se schimbă anotimpurile. Orice ar părea că se întâmplă afară, lumina din ochii ei îmi aduce în suflet primăvara”.

„De schimbat nu mai e nimic de schimbat, sau orice schimbare ar nărui combinaţia. Suntem atât de coerenţi unul în continuarea celuilalt, încât o schimbare cât de mică ar putea distruge miracolul”, spun amândoi.

Dialoguri muzicale

Vă daţi seama cum e în casa a doi artişti îndrăgostiţi de cântec? „Cântăm tot timpul… vecinii au sesizat asta… şi copiii, cei doi flăcăi minunaţi, care s-au trezit speriaţi de gălăgia făcută de noi şi au decretat că «suferă» de părinţi anormali. S-a întâmplat să ne trezim la cinci dimineaţa, să ne amintim o melodie şi să începem amândoi să o lălălim cât ne ţinea gura. Cred că o mărturie mai elocventă nu există”, s-au „autodenunţat” cei doi artişti.

Show gospodăresc

Gata cu cântarea, jos sonorul, să trecem la proba practică: Cine-i şef în bucătărie? Dar responsabil cu mopul, aspiratorul şi maşina de spălat? „Fiecare dintre noi este bucătarul preferat al celuilalt, iar în privinţa mopului şi a maşinii de spălat, Florina trage greul, iar eu o ajut să nu muncească degeaba, am grijă să murdăresc repede ce a curăţat ea”, mă lămureşte Ionuţ Negrişanu. Uite-aşa se face, deci, treaba gospodărească în doi.

Şi, pentru un final muzical, i-am întrebat, dacă ar fi să aleagă un cântec care să li se potrivească lor, cuplului pe care îl formează, care ar fi acela: ”Piesa care ne reprezintă nu e tocmai nouă şi nici tocmai cunoscută, dar e unică «Siamo la coppia piu bella del mondo» interpretată de doi cântăreţi italieni pe cât de faimoşi, pe atât de soţ şi soţie - Mina şi Adriano Celentano. Pe româneşte, "Noi suntem cuplu cel mai frumos din lume". Poţi să-i contrazici?

Citit 4429 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.