Magia Ajunului Bobotezei: Cum să afli dacă te vei mărita anul acesta

Magia Ajunului Bobotezei: Cum să afli dacă te vei mărita anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bunicile spun că noaptea care precede Boboteaza este una magică, în care fetelor nemăritate li se va arăta alesul. Tot ce le trebuie este o crenguţă de busuioc din mănunchiul cu care preotul a sfinţit casa şi un fir de lână sau de mătase roşie. Crenguţa cu fir roşu se pune sub pernă, sau se leagă de degetul inelar, totul pentru a vă visa ursitul. Dacă busuiocul nu vi se pare suficient, puteţi apela la turta preparată din opt linguri de făina, una de sare şi puţină apă. E clar că după un asemenea "ospăţ" o să vă chinuiască setea, dar, în vis, alesul vă va oferi un pahar cu apă... sau nu! Caz în care o să vă treziţi cu gura spuzită...

Vrăjitoarele se jură că, în această lună, fetele nemăritate pot afla dacă au sau nu şanse să se căsătorească până la finele anului. Tot ce le trebuie este puţin grâu pe care să-l pună cu mâna lor într-un vas, pe vată umedă. Dacă încolţeşte mai repede de şase zile, înseamnă că anul acela se vor mărita. Dacă încolţeşte în mai mult de şase zile, în nouă sau maxim 14 zile, înseamnă că se mărită mai târziu, pe la sfârşitul anului. Dacă grâului nu-i dă colţul deloc, înseamnă că nu se vor căsători, cel puţin nu anul acesta, susţin magicienele!

Cazi, te măriţi!

Dacă nici grâul pus la încolţit, nici turta - ocnă, nici busuiocul nu vă pot convinge că alesul sau măritişul sunt pe-aproape, ţineţi cont de ceea ce spun bătrânele din satele în care tradiţiile se păstrează nealterate. Bătrânele sunt gata să jure că fetele care cad pe gheaţă în ziua de Bobotează pot fi sigure că se vor mărita în acel an. Dacă nu mai găsiţi gheaţă pe stradă, mergeţi la patinoar!

Citit 4823 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.