Facilităţi pentru anumite categorii de pensionari: Cum obţineţi biletul gratuit de tratament
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Facilităţi pentru anumite categorii de pensionari: Cum obţineţi biletul gratuit de tratament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Anumite categorii de pensionari pot beneficia de bilete gratuite pentru tratarea diferitelor dureri. „Potrivit articolului 122 alin. 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare şi al articolului 24, alin. 4 din Legea nr. 346/2002, cu referire la asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, de aceste facilităţi beneficiază cei care au fost pensionaţi în urma unui accident de muncă sau în urma unor boli profesionale. De asemenea, se numără aici şi persoanele cu un handicap, persecutaţii şi deportaţii politic, veteranii de război şi văduvele de război”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Eliberarea biletelor de tratament se face în baza unei cereri, în limita locurilor repartizate în acest scop de CJP Galaţi, dar nu mai mult de 15 la sută din numărul total al biletelor repartizate. Prioritate vor avea cei care nu au beneficiat de un bilet gratuit în ultimii doi ani, ordinea depunerii cererilor nefiind importantă.

Cererile se depun cu cel puţin 30 de zile înainte de perioada de plecare în staţiune, pe bază de cerere tip, la sediul CJP Galaţi.

Programul cu publicul este zilnic, de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,00, vinerea de la 8,00 la 14,00.

Citit 3530 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2013 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.