Fast-foodul creşte riscul de apariţie a astmului la copii şi adolescenţi

Fast-foodul creşte riscul de apariţie a astmului la copii şi adolescenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii şi adolescenţii care consumă hrană de tip fast-food mai des de trei ori pe săptămână prezintă un risc crescut de a dezvolta astm sever, rinită alergică şi eczeme, potrivit unui studiu publicat de AFP. Cercetarea a debutat în anul 1991 şi a presupus colectarea de date de la 319.000 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani şi a 181.000 de copii cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani. Cercetătorii au observat că fast-food-ul este singurul tip de hrană "asociat” cu agravarea simptomelor afecţiunilor enumerate mai sus. Totuşi, cercetătorii au spus că este vorba doar de o asociere statistică şi nu de o legătură cauză-efect.

Citit 986 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2013 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.