Nemulțumirea unor părinți: Sala de gimnastică de pe Dr. Carnabel - un pericol
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Nemulțumirea unor părinți: Sala de gimnastică de pe Dr. Carnabel - un pericol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre sesizări a venit din partea gălăţeanului Valeriu Moise, părintele unui copil care face gimnastică la Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 din Galați. Sala de gimnastică la care ne referim este situată pe strada Dr. Carnabel, între Baia Comunală şi sediul fostei Poliţii. Valeriu Moise a venit la întâlnire aducându-ne nemulţumirile tuturor părinţilor care au copii la clasa de gimnastică. E vorba de 34 de preşcolari şi şcolari, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, care nu dispun de condiții decente de antrenament. ”Nu e prima noastră intervenție prin care dorim să le atragem atenția aleşilor că e nevoie de o reparaţie generală a imobilului. Pericolele vin de la dușumelele nesigure şi segmentate până la saltelele din care sar buţăți de burete şi praf. Acestea pun în pericol sănătatea copiilor noştri. Noi ne-am adus copiii să facă sport, să se dezvolte armonios, nu să-i îmbolnăvim”, spune Valeriu Moise.

Geamuri cârpite

Clădirea are şi alte dureri. Din cauza acoperişului în suferinţă, apa s-a infiltrat în tavan şi din loc în loc se văd urmele lăsate de şiroaie. De asemenea, geamurile sunt şi ele defecte şi prima reparație pe care au făcut-o cei doi antrenori când au venit aici, cu doi ani în urmă, a fost să ”cârpească” geamurile. "Vestiarul, locul unde ar trebui să fie curăţenie ca-n farmacie este şi el sub povara indiferenţei. Instalaţiile de apă sunt defecte... În ultimii doi ani, am fost pe la toate forurile competente şi nimeni nu a mişcat un deget, deşi am tot primit promisiuni că vor repara sala. În anii din urmă s-au făcut săli de sport prin toate văgăunile județului, care nu sunt folosite şi nu s-au găsit fonduri pentru sala Clubului Sportiv.

Nici curtea sălii de sport nu este mai frumoasă. Puținul trotuar e amestecat cu pământ şi abia au fost adunate frunzele moarte, de către părinții copiilor. În curte, încă persista mirosul de umezeală şi mucegai.

Se doreşte un "After school" cu program sportiv

În condiţiile date, îi invităm pe cei în drept, autorităţile locale şi pe toți cei îndrăgostiţi de acest sport - care, la nivel naţional, le-a adus tuturor românilor atâtea clipe plăcute, de la Nadia Comăneci şi până la campioanele de astăzi - să investească pentru viitor. Mai ales că, joia trecută, antrenorul Paul Gâlea ne spunea că una dintre gimnastele noastre talentate - Beatrice Butunoi, în vârstă de 12 ani - a plecat să se antreneze la lotul naţional, la Oneşti. Deci, avem copii talentaţi şi harnici, dar nu sunt condiţii...

În zonă sunt şi alte clădiri începute şi neterminate, motiv pentru care antrenorul Paul Gâlea propune ca autorităţile locale să se adune la masa dialogului, să găsească soluţii pentru a înfiinţa un ”After school” sportiv. Fapt care ar putea fi posibil cu implicarea mai multor factori de decizie.

Citit 8527 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2013 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.