„Gardienii mediului” – concurs pentru elevii din Galaţi

„Gardienii mediului” – concurs pentru elevii din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 12 martie, este ziua Gărzii de Mediu. Un prilej tocmai bun pentru ca la Comisariatul de Mediu Galaţi să fie lansat un concurs la care sunt invitaţi să participe elevii a patru licee gălăţene şi a cel puţin şapte şcoli generale.

„Concursul se cheamă «Gardienii Mediului» şi se va derula în perioada 12 martie-5 iunie. Deocamdată nu am stabilit clar care sunt unităţile şcolare implicate în proiect, dar ne gândim la liceele «Cuza», «Cuclin» şi «Racoviţă», precum şi la un liceu din municipiul Tecuci.

În ceea ce priveşte şcolile generale, avem o ţintă de minimum şapte, din care măcar una sau două să fie din mediul rural. Probabil că vor fi mai multe de şapte”, ne-a declarat Ion Drugan, comisarul şef al Comisariatului Gărzii de Mediu Galaţi.

Concursul este pe trei secţiuni. Prima se adresează elevilor de clasele I-IV şi constă în desene despre protecţia mediului înconjurător. A doua secţiune, adresată celor din clasele V-VIII, presupune realizarea unor eseuri despre mediu, iar cea de-a treia – pentru clasele IX-XII – constă în realizarea de fotografii despre efectele poluării.

Coordonarea dosarelor de participare va fi asigurată de şcolile partenere. Juriul va fi alcătuit din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai ONG-urilor de mediu, ai Inspectoratului şcolar şi ai presei, iar anunţarea rezultatelor se va face pe 5 iunie.

Toţi participanţii vor primi diplome, iar pe fiecare secţiune vor fi trei câştigători de premii costând în tricouri şi şepci. Câştigătorul de la clasele IX-XII va avea şansa de a fi, timp de o zi, comisar al Gărzii de Mediu. El va participa la controale specifice la societăţi comerciale din judeţul Galaţi.

Toate desenele din concurs vor fi expuse la sediul Comisariatului de Mediu, iar fotografiile vor fi postate pe site-ul instituţiei.

Citit 1440 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.