Au spus „Da” pentru o iubire de-o viaţă, între Sfântul Valentin şi Dragobete

Au spus „Da” pentru o iubire de-o viaţă, între Sfântul Valentin şi Dragobete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dorina şi Iulian Chiriac s-au căsătorit ieri şi aşteaptă cu nerăbdare să devină părinţi


„Mi-am dorit să ne căsătorim de Sfântul Valentin, dar eu lucrez la deszăpezit şi mi-a fost frică. Dacă te cheamă, trebuie să te duci. Aşa am ales o dată mai spre primăvară, când e mai puţin probabil să mai ningă mult. Am vrut de Dragobete, dar cădea duminică. Nu era bine, că oamenii se duc la muncă a doua zi. Ne-am fi dorit atunci pe 23 februarie, dar n-am mai găsit loc la restaurantul unde voiam eu. Aşa că ne-am logodit între cele două sărbători, pentru că noi le petrecem pe amândouă”, ne povesteşte vesel nevoie mare Iulian Chiriac, la numai o oră de când a spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă.

Dorina, proaspăta doamnă Chiriac, are numai 21 de ani şi o frumuseţe şi o lumină specială pe chip. Sigur, toate miresele sunt frumoase, dar Dorina are ceva în plus…

„Am vrut să scoatem actele şi să facem o logodnă acum, pentru că sunt însărcinată în luna a patra. Cununia religioasă şi nunta o vom face mai târziu, după ce nasc şi mai creşte un pic şi copilul”, ne explică ea, radiind de fericire.

„M-a păcălit de mică”

Au amândoi o bună dispoziţie molipsitoare, sunt puşi pe şotii şi glumesc într-una, simţindu-se bine între prieteni, alături de părinţii lor veniţi să se bucure la evenimentul deosebit din viaţa lor.

Se cunosc de cinci ani, de când ea era elevă în clasa a XI-a. Au stat cu chirie împreună. Dar acum s-au mutat la părinţii fetei, pentru că trebuie să facă economie, deoarece va veni pe lume copilul. 

„Cum s-ar spune, eu m-am măritat!”, glumeşte Iulian, uitându-se cu subînţeles la tata-socru.

„După ce că m-ai păcălit de mică să te iau de bărbat…”, nu se lasă mai prejos mireasa. 

După o repriză de tachinări, devin deodată serioşi. Ea e mândră că s-a hotărât să facă acest pas de tânără, deşi unii i-au sugerat să mai copilărească: „E mai bine să te căsătoreşti de tânăr, dacă iubeşti omul de lângă tine. Odată cu legalizarea relaţiei, devii mai cu picioarele pe pământ, mai responsabil. Pe lângă iubire, capeţi respect”, spune ea încrezătoare.

„Mi-am dorit să-i schimb numele şi atât”

S-au cunoscut de ziua Dorinei. El venise invitat de o altă prietenă a ei. Recunoaşte că l-a uimit cu bunătatea şi generozitatea ei: „E bună pentru meseria pe care şi-a ales-o, asistentă medicală. S-a oferit din prima să aibă grijă de tatuajul meu. Abia mi-l făcusem şi erau necesare nişte îngrijiri speciale.  Dar, recunosc că am început s-o iubesc pentru că este frumoasă şi simpatică”.

„Întotdeauna mi-au plăcut tipii chei şi cu umor. Are carismă şi zilele sunt vesele alături de el. I-am spus că dacă îşi se va gândi să-şi lase părul să crească, plec!”, îl tachinează Dorina.

„Are gura prea mare. Sper să schimbăm asta acum după ce ne-am căsătorit. Glumesc. Mi-am dorit să-i schimb doar numele şi atât”, mărturiseşte el drăgăstos.

E fată. Ba e băiat! 

Dorina ar vrea ca puiul pe care îl poartă în pântece să fie fetiţă. Iulian, ca mai toţi viitorii tătici, îşi doreşte băiat. „Ea spune că vrea un singur copil, o fetiţă. Dacă va fi fată, vom mai face copii până vom avea un băiat”, spune jumătate în glumă, jumătate în serios. Au planuri mari pe viitor, dar nu vor să discute prea mult despre ele: „Ne dorim să fim sănătoşi, fericiţi şi să ne iubim. Restul vin toate la timpul lor”, spune ea, cu o maturitate pe care nu i-ai ghici-o la vârsta ei. Nu ne rămâne decât să le dorim şi noi împlinirea tuturor dorinţelor şi, bineînţeles, „Casă de piatră!”.


Iubirea nu are vârstă

Primăria Galaţi ne informează că în cursul lunii ianuarie a acestui an s-au încheiat 49 de căsătorii. Cel mai tânăr mire are 22 de ani şi este la prima căsătorie. Încă o dată ni se verifică informaţia că iubirea nu are vârstă: cel mai „copt” mire are nu mai puţin de 89 de ani şi s-a aflat pentru a treia oară în faţa ofiţerului de stare civilă. Cea mai tânără mireasă din ianuarie are 18 ani, iar cea mai în vârstă are 67 şi, culmea, se află la prima căsătorie.

Se constată faptul că cele mai multe dintre femei aleg ca vârstă să-şi întemeieze o familie în intervalul 20 – 39 de ani, în timp ce bărbaţii mai aşteaptă să se maturizeze, cei mai mulţi dintre având vârste cuprinse între 30 – 49 de ani.

29 de ani diferenţă de vârstă între miri

Diferenţa cea mai mare între cei doi miri a fost de 29 de ani: el 89, ea 60. Dar nu sunt singurii. Există un cuplu în care mirele de 39 de ani este cu 16 ani mai mare decât soţia sa.

De asemenea, nu se mai poartă musai perechile în care el trebuie să fie mai copt decât ea. În ianuarie s-a încheiat, de exemplu, o căsătorie în care soţia are 53 de ani, iar soţul are 33, cu 20 de ani mai  tânăr decât nevasta. Şi nu este singurul caz. Într-un alt mariaj, ea are 53 de ani, iar el 45.

Diferenţa dintre bărbaţii şi femeile care se căsătoresc a doua oară este destul de mică. Sunt 37 de bărbaţi la prima căsătorie, 11 la a doua şi unul la a treia şi 40 de femei la prima căsătorie şi 9 la a doua.

Citit 2797 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.